Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na profi závodění neměl dost peněz, přesto se dostal do F1. Způsobem, jakým může každý z nás

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Že je cesta do Formule 1 složitá a příležitost dostanou jen vyvolení? Mladý Nizozemec nás přesvědčuje o absolutním opaku.

Video se připravuje ...

Pětadvacetiletý Rudy van Buren tíhnul k vůni benzinu již od útlého věku. V osmi letech začal závodit na motokárách a roku 2003 dokonce vyhrál nizozemský juniorský šampionát. Jenže jak už to v raných fázích závodních kariér bývá, na pokročení o úroveň výše neměl dostatek finančních prostředků. Proto přilbu pověsil na hřebík.

Věnoval se práci obchodního manažera a okruhovou atmosféru si připomínal jen občasným hraním závodních her. A světe div se, právě díky tomu dostal příležitost v jednom z nejslavnějších týmů Formule 1.

Van Buren se totiž zúčastnil soutěže zvané Nejrychlejší hráč světa, kde se utkal s dalšími více než 30.000 účastníky. Díky svým schopnostem se propracoval až do dvanáctičlenného finále, které se konalo v sídle McLarenu ve Wokingu. Není divu, když cenou pro absolutního vítěze byl job jezdce na simulátoru pro samotný tým F1.

Že jsou Nizozemci zatraceně rychlí nedokládá jen Max Verstappen aktuálně působící v týmu Red Bull, ale i Rudy van Buren a Freek Schothorst, kteří se utkali o konečný triumf. Shodou okolností oba pochází ze země tulipánů. A nakonec zvítězil Rudy.

„Každý kluk závodící na motokárách sní o Formuli 1, ale časem ten sen vyprchá. Já ho nyní díky vítězství v soutěži mohu prožít. Do technologického centra McLarenu jsem poprvé vstoupil minulý týden, teď odcházím jako nový zaměstnanec,“ říká Van Buren, jenž ve finále porazil dánského doktora či otce dvou dětí z Francie.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)