Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První statické dojmy: Suzuki SX4 aneb stejné jméno pro větší auto

Diskuze (22)
Po delší době přichází Suzuki s opravdovou novinkou, druhou generací SX4, která řádně povyrostla.

Suzuki SX4 se ve své druhé generaci protáhlo o 15 cm na 4,3 metru. Šířka i výška jsou větší o centimetr, díky vyšší střeše v zadní části ale nový model vypadá o dost mohutněji. Výrazně se zvětšil i rozvor, konkrétně o 10 cm – s délkou 2,6 je konečně právoplatným zástupcem kompaktního segmentu, může se bez výhrad měřit například s takovým Qashqaiem.

Společně s exteriérem se zvětšila i kabina. Dospělejší vnější rozměry prospěly vnitřnímu prostoru, díky nízko položené spodní hraně oken je subjektivní dojem ještě lepší. S tím souvisí i výborný výhled z místa řidiče, přičemž se nová SX4 vzdává rozdvojených sloupků čelního okna. Zadní pasažéři zase ocení možnost příplatkového panoramatického okna – údajně s největší prosklenou plochou mezi konkurencí.

Palubní deska pokračuje v trendu nastoleném modely Kizashi a Swift – to znamená moderní a opět o něco kvalitnější design. Palubní deska v SX4 dokazuje, že prostor před řidičem a spolujezdcem může vypadat dobře i bez zbytečných příkras. Přitom zůstává i dost místa pro kolena.

V Suzuki zapracovali také na největší slabině SX4 – velikosti zavazadlového prostoru. Ten se nafoukl z dosavadních 270 litrů opravdu radikálně: na 430 l.

Nová generace se do prodeje dostane na přelomu září a října. V nabídce budou dva motory, benzinový a dieselový, shodně o výkonu 88 kW, objemu 1,6 litru a s možností pohonu předních nebo všech kol. Současný model se bude prodávat i nadále, souběžně s novou SX4.

Diskuze (22)
Avatar - kaa
13. 3. 2013 05:18
Re: Musím si ještě jednou ulevit
Souhlasím. Původní SX4 byla daleko atraktivnější.
7. 3. 2013 07:43
Re: Subjektívne
pro mlade rodiny?:-) vzdyt se tam nic neveslo, o kocarku nemluve....zrovna nedavno to jedna moje znama prodala pote, co zjistili ze cekaji prirustek pro rodiny..:-)
nejvice jsem v tomto aute videl starsi lidi...
6. 3. 2013 16:44
Re: Och nie.
Ked pozeram na Kaskaj a predaje v EU tak si to skor mali dat nakreslit do Nemecka :-!
6. 3. 2013 16:38
Re: Och nie.
Tak tak, chyba to není.
Suzuki se chce posunout se do segmentu kde je uspěšný qashqai. Jelikož ten bude chtít jít ještě trošku výš (z lowcost SUV, k normálnímu a většímu SUV) je šance uspět.

Problém vidím v tom podivně zauklaceném asijském designu, měli si to opět nechat nakreslit od italů.
Avatar - twistedTSD
6. 3. 2013 16:16
SX
Nejvíc mě zaujala ta obrovská přední světla :-) ...Celkově myslím, že je to takový průměr.