Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover: Průběžně dokonalejší

Miro Mihalik
Diskuze (6)
Kdokoliv se stane majitelem automobilky Land Rover, v nejbližší době si nebude muset lámat hlavu s modernizací vlajkové lodi.

Život na vrcholu není jednoduchý. Udržet se na tom automobilovém znamená, že rozmazleným zákazníkům budete pořád podsouvat lepší vybavení nebo nové technologie. Range Rover má na rok 2008 připravených pár změn, přestože v minulém roce dostal inovovanou techniku, včetně silnějších motorů.

Zvnějšku na novém modelovém roce nepoznáte nic, hlavní úpravy proběhly v interiéru a na technice. Kupříkladu klimatizace dostala větší výparník, takže výkon chladicího systému stoupl o 15 procent. Pod palubí deskou se navíc našlo místo pro dva nové ventilátory, které sníží hlučnost při plném výkonu ventilace. O vylepšení akustického komfortu se postaralo i přední okno s novou laminací – třívrstvý polymer snižuje přenos hluku do interiéru o 6 decibelů.

O vyšší bezpečnost řidiče pečuje kolenní airbag a inženýři Land Roveru usoudili, že boční airbagy budou účinnější, když je přemístí ze dveří do sedadel. Přední sedadla teď dostanou sériově odvětrávání i v nižších verzích výbavy, a opěrky hlavy jsou vybavené systémem proti poranění krční páteře při nárazu zezadu. K drobnostem patří nový přístrojový panel s (podle Land Roveru) čitelnější grafikou a další odkládací prostory, které se povedlo vytvořit díky zavedení elektronické parkovací brzdy. Elektronická uzávěrka zadního diferenciálu by měla být přístupná pro všechny výbavy bez příplatku.

Miro Mihalik
Diskuze (6)
Avatar - Dylan McKay
30. 7. 2007 21:54
šlechtic
Není co dodat, je stále dokonalejší. Jsem rád, že i když mám ročník 2003, tak nestárne. Ale ty změny v technice jsou dokonalé. Range Rover nestresuje svého pána tak jako Mercedes- nemáš nový model, jseš trapnej... Range Rover je šlechtic, ten kdo jednou zkusí, těžko dostane chuť na jinou plechovou milenku... Přeju Land Roveru, aby se dostal do dobrých rukou... :yes:
30. 7. 2007 21:10
zraje jak víno
kdepak tohle auto nemá konkurenci ... na to aby si jej člověk koupil mimo peněz potřebuje i jistou dávku individuality a osobnosti .... :yes: :yes: :yes: ... LR umí