Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ojetý Range Rover (L405) je mimo cesty jako doma. Jen ta spolehlivost…

Michal Dokoupil
Diskuze (0)

Range Rover ve čtvrté generaci stále holduje klasickým tvarům, je ale mohutnější, prémiovější a nabitější technikou více než kdy dříve. Bohužel se i nadále drží pověsti jednoho z nejméně spolehlivých vozů.

Při pohledu na první vozy s nápisem Range Rover na kapotě je jasná příslušnost k rodové linii i u zatím posledního zástupce s označením L405. Pod povrchem se ale udály zásadní změny. Původní Range Rover byl v podstatě jednoduchým strojem s laciným plastovým interiérem a americkým osmiválcem, který šel v případě nouze nastartovat klikou. Od roku 2012 ale před sebou máme vůz nabitý moderní technikou, spoustou prémiových materiálů a elektroniky.

A zatímco původním záměrem Britů bylo nabídnout pohodlí i v terénu, nové Range Rovery se mimo zpevněné povrchy už téměř nepodívají. Jejich hlavním revírem jsou dnes velká města, parkoviště nákupních center a obrubníky před školami.

Zdravý základ

Rozsáhlejší možnosti výběru se dotkly i prostoru pod kapotou, kde se stále nachází také americký osmiválec. Tentokrát je však vznětový, přeplňovaný a pochází od Fordu. Doplňuje jej ale i menší vznětový přeplňovaný šestiválec se stejným původem, který navíc lze objednat v kombinaci s hybridním systémem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Michal Dokoupil
Diskuze (0)

Doporučujeme