Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Reinhard Jung je nový předseda představenstva Škoda Auto

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Detlef Wittig přebírá funkci poradce představenstva koncernu, Dr. Heizmann a Dr. Neumann postupují do dozorčí rady společnosti Škoda Auto, a.s.

Reinhard Jung (56), v současné době člen představenstva odpovědný za výrobu a logistiku značky Volkswagen – osobní vozy, se stává dle rozhodnutí dozorčí rady Škoda Auto od 1. října 2007 předsedou představenstva Škoda Auto v Mladé Boleslavi. Následuje tímto Detlefa Wittiga (65), který po dovršení věkové hranice od října přebírá úkoly poradenství pro koncernový odbyt.

Jung přišel do koncernu v roce 1974 po ukončení studia strojírenství. Pracoval jako projektový inženýr v různých funkcích, než se stal vedoucím zahraničních výrobních projektů. Po funkcích v centrálním plánování ve Wolfsburgu a v Salzgitteru byl zodpovědný za řízení značky Volkswagen. Od roku 1996 do 2001 vedl výrobní závod VW v Braunschweigu. Než byl v roce 2004 jmenován členem představenstva značky Volkswagen za výrobu a logistiku vedl jako Prezident společnost VW de Mexico.

V současné době je Reinhard Jung členem dozorčí rady Škoda Auto. Tuto funkci předá Dr. Jochemu Heizmannovi, členu představenstva odpovědného za výrobu akciové společnosti Volkswagen. Z dozorčí rady odchází Václav Petříček, kterého nahrazuje Dr. Horst Neumann, člen představenstva odpovědný za personalistiku akciové společnosti Volkswagen.

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Avatar - Falco
12. 7. 2007 22:59
Berte mě s velkou rezervou
Při čtení tohoto článku mě napadá jediné - naváží se nám sem další Reinhard..Co s tím uděláme?? >:-[]