Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Clio Initiale Paris: Luxusní verze míří do prodeje

David Bureš
Diskuze (110)
Renault chce vozy Initiale Paris konkurovat například modelům DS od Citroënu. První na trh zamířilo Clio s tímto jménem.

Renault už delší dobu slibuje příchod luxusních verzí svých automobilů s názvem Initiale Paris. Nyní konečně debutuje první takový vůz, Clio Initiale Paris se zatím začíná prodávat na domácím francouzském trhu.

Clio Initiale Paris je možné poznat již podle přepracované karoserie. Diody pro denní svícení jsou u této verze umístěny přímo ve hlavních svítilnách a ne v masce chladiče jako u standardních modelů. Odlišný je i přední nárazník s výraznými mlhovkami. Karoserii dále zdobí chromové doplňky, jako jsou lišty pod bočními okny nebo koncovka výfuku. Nová jsou rovněž 17palcová kola, která budou dostupná ve třech barevných provedeních – slonovinové, šedé a černé barvě.

Pohled do interiéru odhalí vícebarevné čalounění nebo chromované detaily. Chybět nemohou loga edice, vyobrazená například na předních sedadlech.

Nabídka motorů Clia Initiale Paris je na francouzském trhu omezena na tři silnější agregáty. Z benzinových je možné vybírat mezi benzinovým tříválcem 0.9 TCe o výkonu 66 kW a mezi čtyřválcem 1.2 TCe (88 kW), z turbodieselů je možné objednávat pouze 1.5 dCi (66 kW). První agregát spolupracuje s pětistupňovým manuálem, druhý je kombinován se šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou EDC, u vznětové jednotky jsou dostupné obě tyto převodovky.

Výbava Clia Initiale Paris je bohatá, jak se na luxusní provedení sluší. Její součástí jsou kožený volant, světelný a dešťový senzor, zadní parkovací kamera s parkovacími čidly, multimediální systém R-Link s navigací TomTom, elektrické stahování oken, klimatizace nebo vyhřívaná přední sedadla.

Renault Clio Initiale Paris je zatím možné pořídit pouze na domácím francouzském trhu, kde jeho ceny začínají na částce 21.500 euro (v přepočtu 593.000 korun) za benzinový tříválec. Automobil ale zamíří i na další trhy, jeho oficiální premiéra podle všeho proběhne na blížícím se autosalonu v Paříži.

David Bureš
Diskuze (110)
Avatar - pallas
22. 9. 2014 22:55
Re: Smysl
topper zas tie tvoje rozumy.
Avatar - grifith
22. 9. 2014 22:43
Re: Kdo z nás to má?
Tobě tak moc vadí cenová hladina nastavená pro francouzský trh? Nebo už máš nějaké info o české ceně? Už jsem to zde jednou psal, ale není důvod panikařit. Česká cena bude zcela nepochybně nižší.
Avatar - praděda7
22. 9. 2014 22:26
Re: me to prijde uplne mimo
Taktak. Za ty prachy by to chtělo alespoň 1.6 s turbem a ne nějaký usraný tříválcové dusítko. 8-s
Avatar - praděda7
22. 9. 2014 22:21
Re: Kdo z nás to má?
600000Kč za benzinový tříválec......to jsme to s tou EU dopracovali. 8-s
Avatar - grifith
22. 9. 2014 21:48
Re: Cena
Jde o francouzskou cenu, ta česká bude věřím mnohem nižší. Není důvod panikařit ;-)