Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Kerax 8x4 XTREM míří do Evropy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Poté, co byl v loňském roce zahájen prodej Renaultu Kerax 8x4 XTREM na mezinárodních trzích, bude tento model nabízen i v Evropě.

Renault Kerax 8x4 XTREM v loňském roce rozšířil modelovou řadu Kerax, která je vrcholem nabídky společnosti Renault Trucks mezi těžkými nákladními automobily pro použití v náročných podmínkách stavebnictví a těžařství.

Základem Renaultu Kerax 8x4 XTREM je zesílený rám podvozku se zdvojenými podélnými nosníky po celé jejich délce. Toto řešení má přispět ke zvýšení tuhosti podvozku. Vozidlo s odpružením parabolickými listovými pružinami a upravenými nápravami může nabídnout nosnost až 36 tun.

Standardem pro Renault Kerax 8x4 XTREM je dvoutalířová spojka, litinový setrvačník pro motor DXi 11 a chladič převodovky.

Zákazníkům v Evropě bude Kerax 8x4 XTREM nabízen s šestiválcovými vznětovými motory DXi 11 Euro V a DXi 13 Euro V. U prvního z nich budou k dispozici výkony od 316 kW (430 k) do 338 kW (460 k) a druhý poskytne výkony od 353 kW (480 k) do 382 kW (520 k).

Renault Kerax 8x4 XTREM má být využíván v důlním průmyslu a stavebnictví pro přepravu těžkých nákladů v náročném terénu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)