Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault oznámil pokles zisku o 20 procent (výsledky za 1. pololetí)

Dan Vořechovský
Diskuze (21)
Renault stále čeká na zlepšení svých hospodářských a prodejních výsledků, které by se mělo podobně jako u sesterské automobilky Nissan dostavit s příchodem nových modelů na trh. V případě Renaultu půjde o nové modely Twingo a Laguna.

Francouzská automobilka Renault oznámila minulý týden ve středu pokles zisku za první pololetí tohoto roku o 20 % na 1,32 miliardy eur. Na vině jsou zejména klesající prodeje na evropském trhu. Automobilka v prvním pololetí utržila 20,56 miliard eur, což je o 1,4 % méně než v prvním pololetí roku 2006. Prodeje vozů klesly o 3,7 procenta, přičemž na evropských trzích došlo k poklesu dokonce o 9,1 %. Tyto výsledky jsou v souladu s očekáváním analytiků.

Renaultu se na druhou stranu podařilo zvýšit svou provozní marži na 3,5 %, a to díky efektivnějšímu řízení nákladů a dobrým prodejům mimo evropské trhy. Renault počítá s tím, že by se provozní marže měla za celý letošní rok udržet nad třemi procenty.

Carlos Ghosn, který francouzskou automobilku řídí, vkládá své naděje na zlepšení vývoje zejména do tří modelů. Prvním je dobře známý model Logan, který se letos začíná prodávat také v Indii, Íránu a Brazílii. Dalšími dvěma klíčovými modely, které však budou na trh uvedeny až v posledním čtvrtletí tohoto roku, jsou pro Ghosna Twingo a Laguna.

Dan Vořechovský
Diskuze (21)
31. 7. 2007 07:35
Re: Na to ake vyrabaju "auta"
Elektroniku na podobnej urovni zvladaju asi vsetci, ci Nemci alebo Taliani, vsade je vpodstate rovnaka, ked blbne tak blbne asi vsade, bez ohladu na auto, do ktoreho ju namontuju, cim drahsie, zlozitejsie auto, tym vacsia nachylnost na poruchy elektroniky. Ale mas pravdu, kvalita je dnes niekde uplne inde. Aj u Renaultu. Preto som hore napisal tu poznamku. ;-)
Avatar - Dylan McKay
30. 7. 2007 22:08
Fandím!
Vím sám, že je Renault nejlepší z nejlepších, věřím totiž sám sobě, svým zkušenostem. Už se pomalu nedá spočítat kolikátý Renault mám. Za 5 let a 3 měsíce jsem jen 14 dní nevlastnil žádný Renault. Kašlete na všechny škodovkáře a volkswagenisty, ti budou pomlouvat dál, ale sami jezdí v plečkách bez prostoru a bez fantazie, a svoji poruchovost křečovitě tají... BRAVO RENAULT!!! :yes:
Avatar - Ghostyx
30. 7. 2007 19:24
Re: nezájem
S tema servisama to je bida, to souhlas, ale v jednom nejmenovanem servisu v Praze na Zlicine, kdyz jsem letos prisel reklamovat jednu praci na me Lagune II, tak jsem videl na vlastni oci, ze zodpovedny prijimaci technik, ktery zaroven musel vyridit i tu moji reklamaci, zaplatil na pokladne prede mnou zhruba 2,5 tacu ze svyho za to, ze jeho "pracovni skupina" spatne odvedla predchazejici praci... Hmmm, docela zajimave, tak se zda, ze tady to neberou na lehkou vahu... ;-)
30. 7. 2007 12:56
Re: Ehm...
Ale negativny rozdiel viac jak 10%? Niekde je asi chyba...
Avatar - Ghostyx
30. 7. 2007 11:28
Re: možná příčina?
Hochu, aliance Renault-Nissan je ctvrta nejvetsi automobilka na svete a pokud si prectes statistiky prodeju, tak R-N prodava vic aut nez skupina VW... ;-)