Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks dodal nové tahače T 520 High pro Red Bull Racing

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Red Bull International Motorsports pokračuje ve spolupráci s Renault Trucks a převzal trojici nových tahačů, jimiž rozšiřuje svou flotilu T 520 High na dvanáct vozidel.

Do služeb týmu Red Bull Racing zamířilo prvních sedm vozidel Renault Trucks T 520 High již v roce 2015. Následně byla dodána další dvě vozidla a nyní flotilu tahačů návěsů závodního týmu rozšiřují další tři vozy.

Renault Trucks T 520 High v podstatě představuje špičku v rámci své modelové řady. Vozidla disponují komfortně zařízenou kabinou High Sleeper Cab s vnitřním výškou 2,05 m a lůžky pro odpočinek posádky.

Tahače jsou vybaveny motory DTI 13 Euro 6, poskytujícími z objemu třinácti litrů maximální výkon 383 kW (520 k) a točivý moment 2550 N.m. Robotizovaná dvanáctistupňová převodovka Optidriver zaručuje řidičům stáje Red Bull snadné řazení a motorová brzda Optibrake+ a hydraulický retardér Voith pak usnadňují brzdění.

Red Bull Racing využívá tahače Renault Trucks T 520 High především pro přepravu návěsů, v nichž je uloženo zázemí pro monoposty F1, které je nazýváno Tree House a tvoří je z větší části mobilní dílna.

Čtveřice návěsů tvořících mobilní dílnu není vybavena pouze klasickým nářadím, ale také 3D tiskárnou, která je schopna vytisknout požadované díly. Tree House tak představuje logicky rozšířené zázemí boxu stáje Red Bull. Tři další kontejnery umístěné na návěsech jsou pak využívány jako kanceláře s kapacitou až pro pětatřicet osob.

Z flotily dvanácti vozidel Renault Trucks T 520 High jich tedy sedm využívá tým F1 a zbývajících pět cestuje po celé Evropě s návěsy, v nichž se ukrývá zázemí šampionátu Red Bull MotoGP Rookies Cup, pořádaného již desátou sezónu pro talentované závodníky na silničních motocyklech ve věku od třinácti do sedmnácti let.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)