Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks T High Edition získal prestižní ocenění za design

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Německé rada pro design udělila značce Renault Trucks a jejímu speciálnímu zástupci modelové řady T v provedení High Edition cenu za design v kategorii Transport.

Společnost Renault Trucks obdržela v Německu cenu za design, kterou uděluje Německá rada pro design. Oficiální vyhlášení výsledků proběhlo v první polovině února roku 2018 v rámci mezinárodní výstavy Ambient ve Frankfurtu nad Mohanem.

Porota ocenila především estetiku provedení High Edition, podtrhující výrazný design modelu T, vlajkové lodi dálkové řady francouzské značky Renault Trucks a nástupce nezapomenutelného modelu Magnum s atraktivním designem, prostornou a komfortní kabinou i výkonnou pohonnou jednotkou.

Hervé Bertrand, ředitel designu značky Renault Trucks řekl: „Jsme velmi pyšní na toto ocenění. Renault Trucks T je vozidlo s moderními liniemi, které nabízí maximální pohodlí. Jeho inovativní design, který při uvedení vyvolával různorodé reakce, je dnes i díky této ceně uznáván.“

Renault Trucks T High Edition v podstatě představuje špičku v rámci své modelové řady. Na první pohled zaujme barevnou kombinací své komfortně zařízené kabiny High Sleeper Cab s vnitřním výškou 2,05 m, zcela rovnou podlahou a lůžky pro odpočinek posádky.

Na černý lak karoserie v kombinaci s červenými linkami a několika odstíny šedé navazuje svým provedením i interiér kabiny, jemuž vévodí černou kůží čalouněné sedadlo řidiče s dvojicí loketních opěrek a prošíváním červenou nití. Stejná kombinace materiálů a barev se pak opakuje i na volantu.

K pohonu tohoto špičkového zástupce řady T slouží přeplňovaný vznětový šestiválec DTI 13 Euro 6, poskytující z objemu třinácti litrů maximální výkon 383 kW (520 k) a točivý moment 2550 N.m.

Německá cena za design oceňuje inovativní projekty a produkty v oblasti německého a mezinárodního designu, společně s jejich návrháři a výrobci. Vítěze vybírá porota složená ze 43 mezinárodních odborníků. Cena je udělována Německou radou pro design, nadací založenou v roce 1953 z podnětu federálního parlamentu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - wakantanka
24. 2. 2018 18:33
Re: ???
Volvo vlastni, Volvo plati, Volvo rozhoduje. Po technickej stranke je toto len inak oblecene Volvo. Len tolko k tomu co kto dopustil. :-)
Avatar - lamal
24. 2. 2018 12:24
useless
vdaka tym uzasnym, vyfejkovanym foto toho fakt vela vidno z toho dizajnu...
24. 2. 2018 11:32
Povedena Renault Trucks reklama
Truck je pecka jak zvenku tak uvnitr, min.tyden vysla nova povedena vtipna reklama (se mnou v hlavni roli ridice kamionu) na tento truck, odkaz zde:
[odkaz]
Avatar - LEGOPARK
24. 2. 2018 09:20
???
Tak to sa dost cudujem, ze toto ziskalo nejaku cenu za dizajn! Jeden z najskaredsich truckov! Dodnes nepochopim, ako mohol Renault z jedneho z nakrajsich truckov - Magnumu - spravit toto! 8-s :no: