Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Byl problém je předjet, nechtěli uhnout, říká muž, který poprvé natočil Octavii III

redakce AUTO.CZ
Diskuze (46)
Lukáš Hladký, tak se jmenuje čtenář Auto Tipu a Auto.cz, který k nám do redakce poslal první video testovacího prototypu nové Octavie. Položili jsme mu několik otázek.

 Video jste natočil během všedního dne, to jste jel na jisto, nebo to byla náhoda?

To, že jsem mohl na vlastní oči spatřit Octavii III, způsobilo moje nachlazení. Vzal jsem si v práci na odpoledne volno a jel se domů vymarodit. Protože po R10 jezdím denně, potkávám hodně zajímavých aut ze škodovky.

Takže to byla spíš otázka času, než potkáte novou Octavii?

Přesně tak. Maskovaného a později nemaskovaného Rapida jsem tu potkával běžně a nebylo problém v přilehlých vesničkách najít před slavnostní premiérou celý kamion naložený Rapidy. To prostě k okolí Mladé Boleslavi patří.

Co se stalo před tím, než jste začal natáčet video?

Slušnou rychlostí mě dojela skupina dvou vozů a podle maskování to ve zpětném zrcátku vypadalo na černý Superb. Za ním hodně na těsno nalepená zelená Fabia s F značkou. To mi už bylo divné, a tak jsem z pravého pruhu koukal na boční profil prvního auta.

Na Rapida to bylo moc velké a záď na Superba opravdu nevypadala. V zadních světlech byly vidět diody do C ala Rapid, říkám si, že to bude určitě Octavia.

Ale na videu se k autům zase blížíte zezadu, to vám nezkusili ujet?

Řekl jsem si, že to musím vidět ještě jednou. Tak jsem podřadil a začal stíhací jízdu s tím, že musím auta předjet. Chtěl jsem se pochlubit kolegům, tak jsem vytáhl mobil a přepnul na kameru.

Dojet oba vozy nebyl takový problém, ale předjet ano. Nechtěli uhnout do pravého pruhu, i když byl volný. Po pár kilometrech černý vůz krytý Fabií konečně uvolnil levý pruh a moje příležitost nastala. Při přejíždění na úrovni řidiče, si řidič prototypu všiml telefonu, vytáhl vysílačku a začal brzdit. Nechtěl jsem dělat to samé, tak jsem se smířil s kratičkým záběrem a jel jsem domů. Můj sjezd byl totiž už jenom kilometr daleko a nebyl prostor na klukoviny.

Doma se mi to ale rozleželo v hlavě a chtěl jsem českým škodovkářům ukázat, co nás čeká, a tak jsem se obrátil na vaši redakci.

Nevíte, o čem je řeč? V tom případě jste ještě neviděli video s novou Škodou Octavia III na dálnici R10

skoda octavia rozhovor skoda octavia rozhovor

redakce AUTO.CZ
Diskuze (46)
Avatar - šmoula nešika
16. 10. 2012 06:45
Re: podoba s OII
Octavia se od golfu naučila, že má vypadat pořád dost podobně a bejt snadno rozeznatelná.
Avatar - šmoula nešika
16. 10. 2012 06:40
Re: To bylo teda drama
:yes: To jsou perly, teď už i v podání čtenářů.
Avatar - šmoula nešika
16. 10. 2012 06:37
Re: Pane Hladký, Vy jste s prominutím vůl
Řidičský manévr pana Hladkého už asi nemá cenu dál rozebírat, je to prostě viz. nadpis.
Aspoň, že si nedal na držku.
Avatar - white label
15. 10. 2012 23:36
Re: Pane Hladký, Vy jste s prominutím vůl
Ano, viz i můj dřívější příspěvek ze 14.10. v 19:16.
15. 10. 2012 14:09
Re: Pane Hladký, Vy jste s prominutím vůl
Přesně to mě napadlo taky. Jednak jel jistě rychleji než 130 když se s nima honil, což bych mu neměl za zlé, taky nejezdím po R10 jen 130, ale to že u toho ještě jednou rukou natáčel mi přijde jako trestuhodná nezodpovědnost. To může být rád, že se u toho někde nevysypal. To jsou nápady hrát si s mobilem za jízdy po dálnici. To mi teda hlava nebere.