Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SEAT IBX Concept: SUV pro blízkou budoucnost

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (16)
Těsně před zahájením autosalonu v Ženevě se na internetu objevily první snímky nového konceptu španělského SEATu.

První zveřejnil snímky konceptu kompaktního SUV italský web autoblog.it. Španělský SEAT je jednou z mála automobilek, které ve své nabídce ještě stále nemají žádného zástupce kompaktních SUV. Tuto roli prozatím stále zastupuje model Altea Freetrack, jehož premiéra se odehrála na autosalonu v Barceloně v roce 2007.

Ve stejném roce SEAT na podzimním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem představil koncept třídveřového kompaktního SUV pojmenovaný Tribu. Ten již tehdy naznačoval touhu španělské automobilky vstoupit s vlastním vozem do rozrůstajícího se segmentu trhu, v němž mají v současnosti svého zástupce Volkswagen, Škoda i Audi. Nakonec byl záměr díky problematickému hospodaření firmy odložen.

SEAT se očividně myšlenek na vlastní SUV, které by do showroomů mohlo přilákat nové zákazníky, nevzdává. Design konceptu IBX navazuje na linie loňských studií městských sportovních elektromobilů IBE.

Třídveřová karoserie především svými předními a zadními partiemi naznačuje podobu vozu, který by se mohl dostat do výroby. V případě, že se dočkáme sériového vozu, tak můžeme počítat s proměnou sportovně laděné třídveřové karoserie v mnohem praktičtější pětidveřové provedení, které bude schopno mnohem lépe bojovat s konkurencí.

K technice ukryté pod karoserií konceptu nebo provedení interiéru SEAT prozatím nezveřejnil žádné bližší informace.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (16)
28. 2. 2011 18:53
Re: Neviděl jsem někde to auto už
ale vypadá líp než korejská Kia >:D někde asi nastala chyba
28. 2. 2011 18:03
Re: Neviděl jsem někde to auto už
Vlastne to vypada trosku jako vsechny crossovery na trhu. I ten Juke by se tam nasel ;-)
Avatar - twistedTSD
28. 2. 2011 17:47
to teda brzo...
ukazovat v roce 2011 futuristický koncept prvního SUV...
Avatar - pelikoš
28. 2. 2011 17:46
Re: Neviděl jsem někde to auto už
spíše QASHQAI,možná i kuga ;-\
28. 2. 2011 15:49
Neviděl jsem někde to auto už
Jak bylo řečeno prostě KIA Sportage. proč vymýšlet něco nového když se může šáhnout vedle. Exeo také není originál design SEAT ale Audi A4 s jinou maskou.