Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sebastien Loeb testuje vozy Citroën (3x video)

David Bureš
Diskuze (1)
Devítinásobný šampion v rallye si vyzkoušel tři prémiové Citroëny – malý hatchback DS3, kompaktní DS4 a crossover DS5.

Sebastien Loeb se po zúžení svých aktivit ve světě rallye výrazněji zapojuje do marketingové činnosti francouzského koncernu PSA Peugeot-Citroën. Nejnověji si „otestoval“ tři modely Citroën z dílny prémiové divize DS, které samozřejmě vychválil.

Jako první si Loeb vyzkoušel model DS3 Cabrio. Jeho vzdáleného sourozence, DS3 WRC francouzský jezdec dobře zná, vždyť za jeho volant pravidelně usedal v závodech rallye.

Loeb se pochlubí, že vůz značky Citroën řídil již ve svých třech letech, když odbrzdil 2CV svého otce a narazil s ní do schodů. O zavěšení DS3 Cabrio slavný závodník říká, že je tuhé, ale komfortní. S autem je pak radost řídit, přestože má otevřenou karoserii.

Také na adresu DS4 Loeb říká, že je pohodlný, zároveň také prostorný automobil. Pilot narozený v alsaském městě Haguenau si pochvaluje rovněž sedadla s masážní funkcí, masáže podle svých slov doslova miluje.

Závodník, který v mládí býval gymnastou, navíc upozorňuje na netradiční funkci vozu, řidič si totiž může vybrat mezi různými zvuky kontrolek směrových světel.

V případě DS5 si Loeb vyzkoušel hybridní variantu, v tomto případě se mu tak líbila tichá jízda při zapnutém elektromotoru. O hybridních autech devítinásobný šampion v rallye říká, že i ony mohou nabídnout sportovní jízdu.

Kabinu DS5 „Seb“ přirovnává ke kokpitu letadla, navíc tvrdí, že je velice vzdušná, a to i díky velké panoramatické střeše.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - wawawa
4. 7. 2013 09:58
drzim palce
drzim palce citroenu, aby DS linia prezila co najdlhsie.