Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf Cadillacu: Chceme naftové motory a nový crossover

Jan Mička
Diskuze (25)
Zákulisní informace z detroitského autosalonu napovídají rozšiřování nabídky Cadillacu.

Mezinárodní autosalon v Detroitu je již sice za námi, cenné zákulisní informace se však rojí i nadále. Za nejzajímavější přitom považujeme vyjádření šéfa automobilky Cadillac Roberta Fergusona, který by rád nabízel vznětové agregáty pro všechny v současnosti vyráběné modely, čímž chce urychlit evropský růst značky. V souvislosti s rozšířením klientely hovořil také o nutnosti rozšíření nabídky o kompaktní crossover.

Informace zveřejnil server edmunds.com. Malý crossover by měl dosahovat stejných rozměrů jako Buick Encore, potažmo Opel Mokka. Pokud se tak stane, bude se muset vyrovnat s konkurencí v podobě Audi Q3 či Mercedes-Benzu GLA. Ferguson sice nezveřejnil ani předběžné datum uvedení vozu, informace zdroje však uvádějí, že by k němu mohlo dojít na přelomu let 2015 a 2016.

Prozatím není jasné, zda se vznětové agregáty dostanou skutečně do všech modelů. Jedná se přitom hlavně o SUV Escalade, který má zatím pod kapotou pouze osmiválec o objemu 6,2 litru. Dle posledních zpráv by navíc Cadillac potřeboval naftové motory dva – menší pro modely ATS, CTS a SRX a větší právě pro Escalade.

Jan Mička
Diskuze (25)
Avatar - Lonestarstate
24. 1. 2014 23:54
Re: Bariku necti to.....
Tak nás pouč, jaké preference má dnes průměrná americká rodina. Ať se zasmějeme. >:D A mimochodem diesel jako důkaz mentální pokrokovosti je dost dobrej fór. Ještě pokrokovější budou, až začnou po evropském vzoru topit uhlím a PET flaškama >:-[]
Avatar - WinDiesel
24. 1. 2014 20:14
Re: Bariku necti to.....
Ty zase víš guvno.
Avatar - WinDiesel
24. 1. 2014 20:13
Re: voe amík
Šamane, šamane, jestli ty nebudeš spíš Neználek. >:D >:D >:D
Avatar - WinDiesel
24. 1. 2014 20:10
Re: voe amík
Člověče, dej si pozor na tu češtinu (novich), nebo tě tady opravdu nikdo nebude brát vážně.
V zemi, kde se teď nabízí pouhých 20 modelů v dieselu, to znamená zlepšení nabídky o 100%, ale to asi nemá cenu takovému Neználkovi vykládat ...........
Avatar - WinDiesel
24. 1. 2014 20:08
Re: Bariku necti to.....
Cruze EU 5 je vybaven motorem 2,0 korejské výroby (původně VM Motori) se vstřikováním Delphi, US Cruze plnící US normy pro clean diesel mají vylepšený motor vyráběný v Evropě (dříve sdílený s Fiatem, nyní již značně předělaný) - tento evropský motor má vstřikování Bosch a SCR.