Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéfdesignér Fordu odchází k Seatu

Michal Fokt
Diskuze (19)
Hlavní "karosářský" designér Ford of Europe Stefan Lamm opouští stylistické oddělení americké značky, aby vedl oddělení exteriérového designu Seatu.

Angažmá v Seatu začíná mít v životopise čím dál větší množství významných světových stylistů. Z vedení oddělení exteriérového designu španělské automobilky teď odchází do sekce automobilových konceptů Audi Jorge Diez a jeho místo zaujme Stefan Lamm. Tento designér začínal sice u Opelu, kariéru však udělal za posledních deset let ve Ford of Europe, stal se totiž jedním z klíčových lidí, stojících za "kinetickým designem" modrého oválu.

Lamm byl kromě vedoucí funkce v posledních letech autorem vzhledu modelů S-Max, Focus RS Mk2 a konceptu Evos. U Fordu jej vystřídá Joel Piaskowski a není přitom bez zajímavosti, že před rokem odešel tehdejší hlavní šéf designu Fordu Mays, jehož místo zaujal Moray Callum. Stefanovým nadřízeným bude od února příštího roku současný hlavní designér Seatu Alejandro Mesonero-Romanos.

Michal Fokt
Diskuze (19)
21. 12. 2014 19:23
Zlý krok
Osobne si myslím, že to nie je šťastný krok pre SEAT.
Seat už bol dosť na dne, konečne sa mu podarilo s leonom trošku vyškrabať a príde niekto, kto má na svedomí focus a c max?

Osobne si myslím, že fordy čo sa dizajnu týka su jedná veľká katastrofa.

Boh ochraňuj SEAT.
21. 12. 2014 11:05
Re: Čo bude u Seatu,
Ty ostré dynamické prolisy např. na Leonu jsou na té karoserii asi tím nejkrásnějším designovým prvkem. To, že se nelíbí zrovna tobě neznamená, že jsou trapné, uvažuj trochu než něco napíšeš. Není to jenom jedna táhlá linie nebo rovný plech, ale je zde nějaký nápad. Leona a Ibizu navrhnul člověk, který stojí za designem Lamborghini Gallarda, Diabla a Murciélaga. Navíc technologie výroby ostrých prolisů je velmi složitá a především drahá, ale že já na tebe vůbec reaguju...
20. 12. 2014 18:37
Re: Design
Veru tak. Palubovka Ibizy je "cheap trick" katastrofa a vyduchy v Leone su fakt drsne! ;-\
Avatar - Well-being
20. 12. 2014 12:09
Čo bude u Seatu,
no třeba ze dveří zmizí ty trapné mimoběžné prolisy :-)
Avatar - jozephko
20. 12. 2014 10:10
Kinetický dizajn je tragédia. Čo bude u Seatu?
Kinetický dizajn je pre Ford jednoducho tragédia. Ak si ľudia kúpia Ford, tak zvyčajne napriek tomu. Všetko na jedno kopyto - Fiesta, Focus, B-max, C-max, S-max...
Seat sa pomaly začína dostávať zo sratschiek, kam ho dostali predchádzajúce dizajnové experimenty a la Toledo/Altea, a vtom prichádza ďalší dizajnový expert, či skôr "expert".
Som veľmi zvedavý, ako sa Seatu bude dariť...