Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seicento umírá, rodí se Fiat 600

Libor Zezulka
Diskuze (17)
Pamatujete si Seicento? Malinký Fiat, který měl s příchodem pandy umřít? Nakonec přece umře, ale jenom proto, aby změnil jméno na Fiat 600.

V nabídce „českého“ Fiatu byste Seicento, nejmenší model automobilky Fiat, hledali marně, jeho místo už zabrala modernější panda. V Německu, Itálii nebo Nizozemsku se ale tento prcek stále prodává. Jeho někdejší sláva nicméně trochu zašla a malinký fiat přestává Evropany zajímat. Jenže Fiat má v poslední době za ušima a místo toho, aby v tichosti vyklidil pozice, vymyslel netradiční facelift, který nespočívá pouze v přebroušení vnějšího vzhledu a interiéru, ale také změně jména.

Fiat si v těchto dnech připomíná 50 let od zahájení produkce legendárního Fiatu 600 a při této příležitosti odhalil moderního nástupce. Světe div se, šestistovka pro 21. století není nic jiného, než upravené či spíše přebarvené seicento. Pestřejší zevnějšek a vnitřek mají udělat „novou“ šestistovku atraktivnější, ale nenechte se zmást, pod naleštěnou karoserií se ukrývá osvědčená technika včetně zážehového čtyřválce 1.1 litru o výkonu 40 kW s kombinovanou spotřebou šest litrů. Maximální rychlosti Fiatu 600 bude stále 150 km/h.

Základní výbava nejmenšího čtyřmístného vozítka na trhu (pozici absolutně nejkratšího vozu sebral seicentu Smart) bude zahrnovat ABS a airbag řidiče. Vyšší výbava 600 Active přidá navíc elektrické ovládání oken, posilovač řízení, klimatizaci či lakované nárazníky. Speciální narozeninová edice Fiat 600 50 th se pochlubí chromovanými prvky a bohatou výbavou.

Libor Zezulka
Diskuze (17)