Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Citigo Sport: Stylovka s litrovým motorem

Michal Fokt
Diskuze (90)
Nejmenší mladoboleslavské autíčko obohacuje nabídku o verzi Citigo Sport. Více než (v lepším případě) 55 kW z litrového atmosférického motůrku ale od tohoto sportovce nečekejte.

Potichu a nenápadně Škoda představila na svých facebookových stránkách novou verzi svého miniauta Citigo. Jmenuje se poněkud nepatřičně Citigo Sport, jediné, co je na ní trošku sportovní, je totiž vzhled. Ale nemá asi cenu lamentovat, podobným způsobem dneska vytvářejí "sportovní verze" skoro všichni. A o co tedy v případě Citigo kráčí?

Auto dostalo tmavá 15" kola, zakouřená zadní okna, nápis sport pod boční směrovkou a stylingový paket Sport, jenž tvoří lip předního nárazníku, difuzor zadního nárazníku, polepy dveří a kapoty. Do kabiny si našlo sportovně vyhlížející, černo-červeno-stříbrné čalounění sedadel, kožený tříramenný volant, hlavice řadicí páky a madlo ruční brzdy. Ke sportovnímu exteriéru a interiéru se hodí v podobném stylu provedená grafika klíče s dálkovým ovládáním.

Tenhle sportovec se bude nabízet bohužel se standardními motory 1.0 MPI/44 kW a 1.0 MPI/55 kW, v ceníku ale zatím ještě není zařazený. Renault Twingo R.S. a Abarth 500 ale asi zatím mohou být v klidu...

Michal Fokt
Diskuze (90)
18. 1. 2013 08:15
Re: To je sice hezké, ale...
u nás to solej jak praštěný. Čekám kdy začnou solit i polní cesty. ;-\ Tak přeju hodně zimních radovánek bez nutnosti tahat auto z pangejta ;-)
Avatar - JDM
17. 1. 2013 14:32
Re: To je sice hezké, ale...
přesně tak v tomhle je nova dobrá >:D >:D jinak tady na vysočině jsou parádní cesty a rozsolený jsou jen hlavní tahy takže mezi vesničkama to nebejvá většinou ani prohrnutý >:-[] a v poli jsem skončil v jedný úzký zatáčce naštěstí do pole to byla rovinka >:D
17. 1. 2013 08:23
Re: To je sice hezké, ale...
nejlepší je to večer. Nebo když toho nahnojí hodně a většina lidí radši ani nikam nejede, protože na Nóvě jim řeknou, že je moc sněhu ať nikam nevyjížděj ;-) To je pak paráda. Než to technický rozsolí tak se vždycky jedu projet po okolí. V pangejtě ani v poli jsem teda letos ještě neskončil. Chce to blbnout jen v místech kde nehrozí že to někam pošleš. ;-)
Avatar - JDM
16. 1. 2013 18:33
Re: To je sice hezké, ale...
cesty jsou teď super , takhle o víkendu odpoledne když moc aut nejezdí se dá blbnout ( už jsem byl dvakrát v poli >:D ) ;-)
16. 1. 2013 07:49
Re: sport je mimo radši komfort
>:D :yes: