Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda ve Frankfurtu: Mise A-entry a navíc tajemný Alldrive 4x4

Ondřej Láník
Diskuze (35)
Škoda vydržela dva roky bez velké premiéry sériového vozu! Napětí se stupňuje.

Pokud nebudeme počítat facelifty (Fabia, Roomster) a odvozené modely (Fabia RS, Scout), nepředstavila Škoda za poslední dva roky žádný zcela nový sériový model.

Poslední velkou premiérou byl Superb Combi představený přesně před dvěma roky, na autosalonu ve Frankfurtu 2009.

Krize, která pozdržela některé novinky, už dávno skončila a automobilka už má hotových hned několik sériových modelů. Ve Frankfurtu jsme přesto ani jeden neviděli. Místo toho napínají boleslavští publikum další studií, byť je reálnější než ženevská

Vision D.

MissionL– předskokan sériového modelu, který zřejmě dostane staronové jméno Rapid – je pětidveřový liftback, kterým automobilka vyplní mezeru mezi Fabií a třetí generací Octavie. Světovou premiéru Škoda chystá na autosalon do Ženevy na jaře 2012. Prodej začne v létě 2012. Krátce na to bychom měli v Paříži poprvé vidět třetí novodobou generaci Octavie.

Koncernové priority jsou stanoveny jasně, a tak pozornost od premiéry VW Up! nesměly ve Frankfurtu rozptylovat značkové verze stejného vozu od Škody a SEATu. Na řadu však obě auta přijdou už za několik dní.

Pro české publikum je malým překvapením světová premiéra značky AllDrive 4x4. Jsou jí označeny akční modely odvozené z Octavií Combi 4x4, Superbu 4x4 a Yeti 4x4, které ale míří na vybrané trhy. Prozatím mimo ten český. Pro řadu AllDrive 4x4 bude vyhrazena nová béžová barva Safari.



Ondřej Láník
Diskuze (35)
Avatar - white label
21. 9. 2011 09:50
Re: Vítejte v domově důchodců
Z toho si (ty kluku ušatá) nic nedělej, určitě nejsi sám, kdo potřebuje k celkové vyzrálosti "trošku" delší čas... ;-)
Avatar - white label
21. 9. 2011 09:45
Re: Vítejte v domově důchodců
Asi si ještě nevšiml, že u nás mají senioři v oblibě hlavně design ala Civic 8.G. >:-[]
21. 9. 2011 07:49
Re: Vítejte v domově důchodců
Ty považuješ Mission L za seniorský styl?
20. 9. 2011 13:05
Re: A jak
Bych řekl, že je rozdíl mezi "podvozkemm z GVII" a platformou MQB, kterou má i GVII a je stavěna jako univerzální. Takže i A-Entry může stát na MQB, akorát bez víceprvku a s jiným rozchodem a rozvorem. ;-)
20. 9. 2011 13:03
Re: Mezera???
Si počkej, až bude na trhu.