Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kodiaq: Nové SUV se ukáže už na Tour de France. Známe i interiér

David Bureš
Diskuze (47)
Nové SUV povede cyklisty do cíle slavného závodu v Paříži. Za jeho volant usedne slavný irský závodník.

Škoda Auto je již třináctým rokem oficiálním sponzorem cyklistického závodu Tour de France. Mladoboleslavské modely jsou tak pravidelně používány jako doprovodná vozidla pro pořadatele, superb pak jako „mobilní dispečink“ využívá i sám ředitel závodu. Letos se pak na Tour objeví i žhavá novinka Škody, chystané SUV kodiaq.

Kodiaq bude sloužit jako doprovodný vůz v čele pelotonu. Cyklisty povede při poslední etapě závodu, která peloton zavede z Chantilly do Paříže. Za volantem vozu přitom bude sedět slavný řidič: bývalý profesionální cyklista Stephen Roche, který Tour vyhrál v roce 1987. Irský závodník nyní působí jako jeden z ambasadorů mladoboleslavské značky.

Na Tour chystané SUV pojede ještě se zamaskovanou karoserií. Zatímco v Norsku jsme jezdili s kodiaqem v bílo-šedo-černé kamufláži, pro potřeby Tour se použité auto převlékne do červeno-šedo-černé kombinace. Červená barva má především odkazovat na superb používaný ředitelem Tour Christianem Prudhommem, který má právě červenou karoserii. 14 000 fazet na povrchu maskuje tvary vozu, ale současně umožňuje alespoň poodhalit jeho kontury.

Spolu se zprávou a nasazení kodiaqu při Tour na internet unikly první snímky jen částečně maskovaného interiéru. Jak jsme vás již dříve informovali, novinkou budou svisle orientované výdechy klimatizace. Palubní deska bude navíc ve srovnání s aktuálními modely vyšší a více kolmá.

V odhalené podobě se kodiaq ukáže až 1. září, na světové premiéře v Berlíně. O několik týdnů později se pak vůz představí i veřejnosti, a to na pařížském autosalonu. Ten startuje ve čtvrtek 29. září novinářskými dny, pro běžnou veřejnost bude otevřen mezi 1. a 16. říjnem. První vozy u zákazníků se pak objeví na začátku příštího roku.

Není to poprvé, kdy se nový model prezentuje na slavném cyklistickém závodu vedoucím napříč Francií. Na loňské Tour se objevil tehdy ještě maskovaný Jaguar F-Pace, a to jako doprovodné vozidlo týmu Sky. Jaguar s touto stájí do loňského roku spolupracoval, letos Sky „přesedlal“ na fordy.

David Bureš
Diskuze (47)
Avatar - Ada je zase tady
23. 7. 2016 09:56
Zábradlí
Co tam dělá to zbytečné a dosti ohavné zábradlí okolo fofrklacku? Vždyť to bude tlačit do pravé nohy těsně pod kolenem. Kvůli tomu jsem si nekoupil XC70. To je z ergonomického hlediska fatální chyba. Chlapi neřídí s koleny u sebe jako baby. :no: :no: :no:
Avatar - Auto CZ
22. 7. 2016 12:35
Felicia pick up Fun
nájdite mi niekto jednoduchú osvedčenú polohnijúcu feliciu pick up, ktorú opravím na ceste, ja už nechcem prdieť do týchto nových preblikujúcich zázrakov, preplnených špičkovými motormi, vynikajúcimi materiálmi, uvažujúc každý mesiac kedy ma pozvú na zvolávačku, výmenu senzorov, upgrade software, nastavenie rozvodov, vysvetľujúc mi, prečo majú dnešné autá takú nadspotrebu.,.. :-! Interiér ako nula bodov... 8-s
Avatar - grifith
22. 7. 2016 07:23
Re: Tvrdé plasty
opravdu si tímto vysvětluješ konkurenci dvou modelových řad jednoho výrobce ??? Jen ukazuješ na malost takového individua...
Avatar - grifith
22. 7. 2016 07:21
Re: BAKELIT
Já se bavím, mám V8, a nezamořuju vzduch karcinogeny jako nafťák. To jsi opravdu king. A to, že nemá RS šanci vypovídá o čem? A v čem že nemá šanci? Ve spotřebě?
22. 7. 2016 07:02
Re: Tvrdé plasty
Príklad 1: Chlapík túži po Superbe. Ale sused má Yetiho, tak si kúpi Kodiaq, aby mu vytrel zrak.
Príklad 2: Chlapík ide kupovať do Nemecka - tutovo Audi, prinajhoršom Golf. No a príde na vyhrkanom Forde a povie, že nemohol odolať takej skvelej cene.