Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kodiaq zachycena při testování. Je to pořádný kus auta!

Jan Mička
Diskuze (69)
Škoda Auto zahájila kampaň pro model Kodiaq již začátkem května, vůz ale stále neshodil maskování. Napoví něco snímky z testování na veřejných silnicích?

Ještě v březnu to byl VisionS, dnes je to Kodiaq, ale jak bude nové sedmimístné SUV od škodovky vypadat, zatím mohou s jistotou říci pouze klíčoví zástupci automobilky, potažmo koncernu Volkswagen. A ti z pochopitelných důvodů mlčí. Sériový vůz jsme si již před časem mohli krátce prohlédnout v rámci výroční tiskové konference v Mladé Boleslavi, tehdy ale hlavní partie zakrýval maskovací materiál. Dozvíme se něco alespoň ze snímků zachycených při testování na veřejných silnicích?

Maskování čelních a zadních partií pro ostrý provoz doplnil také matný lak a vůz je tak rozpoznatelný hlavně podle vnějších zpětných zrcátek charakteristického tvaru, masky chladiče se svislým žebrováním, nekruhových blatníků a úzkých hlavních světlometů. Hlavní rysy vozu budou odpovídat ženevskému konceptu VisionS, s tak složitými čelními partiemi však počítat nelze a vysouvací kliky bočních dveří nahradí „klasika“ s bezdotykovým odemykáním.

Na sériovou podobu nicméně nebudeme čekat dlouho. Vůz se totiž oficiálně představí již na podzimním autosalonu v Paříži a do prodeje se dostane začátkem příštího roku. Odhadujeme základní cenu okolo 650.000 Kč, přičemž již nyní víme, že pod kapotou nenajdeme nic menšího než čtrnáctistovku TSI. Nedlouho po kodiaqu se v Ženevě představí facelift octavie a už ve Frankfurtu (září 2017) spatříme novou generaci SUV Yeti.

Jan Mička
Diskuze (69)
3. 6. 2016 15:15
kodiaq
auto tedy představili a má to být trhák - by mě zajímalo kolik už tedy mají alespoň nezávazných rezervací...? >:D
Avatar - twistedTSD
3. 6. 2016 10:51
Re: Je to pořádný kus auta!
No to jsi trošku mimo, protože Ateca rozhodně není sourozenec Kodiaqu. A Kodiaq bude delší než standardní Tiguan.
3. 6. 2016 04:08
auto.cz = skoda.cz
Ať nikdo netvrdí, že Škoda není hlavním sponzorem tohoto magazínu :-!
Avatar - curwasportiva
3. 6. 2016 03:27
Nadpis jak ze skolky, zase...
To ze je to velke SUV uz se vi snad 2 roky, tak co jset cekali?
Avatar - white label
2. 6. 2016 20:14
Re: Rep
Q... jako ...q.