Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda: Květen ve znamení modernizace a nových verzí

Ondřej Chamilla
Diskuze (46)
Již příští měsíc vyrukuje mladoboleslavská automobilka s novými variantami svých modelů a také lehkou modernizací pro vozy Citigo, Fabia, Rapid, Octavia a Yeti, které se objeví v provedení pro modelový rok 2015.

Nejvýznamnější novinky najdete u vozu Škoda Octavia. Objevila se totiž varianta G-Tec, které je poháněna stlačeným zemním plynem (CNG). Jedná se o vůbec první Octavii, která spaluje tento typ paliva. Octavia G-Tec má kombinovaný dojezd 1330 km díky bivalentnímu motoru 1.4 TSI 81 kW (110k), který je schopen spalovat nejen CNG, ale i benzin. Čistě na CNG ujede automobil 410 km při kombinované spotřebě 3,5 kg/100 km. Emise auta jsou pouze 97 g CO2/km.


Druhou novinkou v nabídce Octavie je verze Laurin & Klement. Jedná se o nejvyšší výbavu vozu, kde v základu najdete bixenonové světlomety či čtyřramenný multifunkční kožený volant, nová osmnáctipalcová kola a audio systém Canton. Výbava L&K se váže k motorům 2.0 TDI 110 kW a 1.8 TSI 132 kW s manuální šestistupňovou či automatickou šestistupňovou převodovkou. Od září bude navíc v nabídce i couvací kamera nebo nové sportovní volanty a modernizované rádio Swing s barevným displejem. Zapomenout nesmíme ani na akční model Octavia Fresh, což je stupeň výbavy vycházející z prostřední Ambition. Fresh se váže k motorům 1.6 TDI/77 kW a 1.2 TSI/77 kW, se šestistupňovou manuální či sedmistupňovou automatickou převodovkou.


U modelu Citigo a Yeti je od května nově v nabídce paket Monte Carlo, o čemž jsme psali již dříve.


V neposlední řadě proběhne modernizaci Rapidu. Ten od příštího měsíce může mít dešťový i světelný senzor, přičemž v rámci druhé jmenované položky nechybí funkce „Coming home/ Leaving home.“ Novinkou pro akční modely Rapid a Rapid Spaceback StylePlus jsou tříramenné sportovní volanty s perforovanou kůží a stříbrnou dekorační lištou. Přibyly barvy bílá Laser a hnědá Topaz a elektronická kontrola tlaku v pneumatikách. Verze StylePlus má nově černě lakované kryty vnějších zpětných zrcátek, černě zbarvené mlhovky a zatmavené zadní svítilny.


Ondřej Chamilla
Diskuze (46)
27. 4. 2014 18:13
Re: fakt velke zmeny
No, aspon ryju na svojom dvore. Tu su vsak ine svetove "prdy": [odkaz]
Avatar - The Spešl Uan
27. 4. 2014 11:55
Re: sportovni volant?
To není sportovní,ale přeplácaný,fakt že je to humus.I když design je věc názoru,tohle mi nějak ke škodovkám nesedí.
Avatar - The Spešl Uan
27. 4. 2014 11:53
modernizace???WTF??
Nějako brzičko na to hoši dou,Rapid v 2O12,Oktáva taky,Citigo 2011,a to se prý traduje: Po 4 letech facelift,po 8 nová generace.Dle mě to má 2 důvody:Bu+ďto pochopili že jsou na nic,jakože teda nejsou,a nebo se jim prostě chce plýtvat penězi a být rok co rok moderní.Ani jednomu se mi nechce věřit.
Avatar - Emel
25. 4. 2014 22:32
Re: sportovni volant?
To náhodou vypadá celkem dobře... tlustý věnec, perforovaná kůže... ten spláclý spodek se mi nelíbí, ale neva.
25. 4. 2014 08:04
Re: sportovni volant?
tak to je sportovni i tenhle skodahnus [odkaz]