Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda má po dvou letech všechny showroomy v novém

Aleš Dragoun
Diskuze (10)
Okřídlený šíp dokončil modernizaci svých prodejních i servisních míst. Převlékl je do nového korporátního vzhledu.

V současné době má doma 184 prodejen včetně značkových servisů, kontroly a opravy vozů poskytuje i dalších 47 autorizovaných míst. Žádný jiný konkurent na tom není lépe, ani „český“ Hyundai, což je pochopitelně logické. Jedna z nejstarších dosud fungujících automobilek světa se ale připravuje na příchod nových modelů, hlavně crossoverů. Proto všechny showroomy nechala zmodernizovat, musela se zvětšit prodejní plocha. Polovina zástupců je přestavěla radikálně, 6 % pak postavilo prostory zcela nové, protože ty staré už nevyhovovaly. Píšeme přece letopočet 2016, nikoli 1996...

Proměna trvala dva roky, do prosince toho uplynulého. Nový je design interiérů i exteriérů a vnější osvětlení. Mladá Boleslav sází kromě digitalizace na tvarovou jednoduchost a tradiční zelenou barvu, kterou používá už od první poloviny 90. let. Informace o tom, kolik dealerů Škody v souvislosti se změnami vypovědělo automobilce smlouvu, nejsou k dispozici. Ti, kteří modernizovali v předstihu, si ohlasy skutečných či potenciálních klientů celkem pochvalují. I prodejce aut přece chce, aby se zákazník vracel, i když auto si nekupuje na rok, dva...

„Všichni naši obchodní partneři se k procesu přestavby svých showroomů na nový designový koncept postavili velice zodpovědně, za což jim patří poděkování,“ řekl šéf prodejní organizace Škoda Auto Česká republika Luboš Vlček. „Je to největší modernizace naší distribuční sítě v České republice za poslední dekády, která by nebyla možná bez pozitivního přístupu našich partnerů. Nejde pouze o vizuální změnu, ale především nové přístupy k zákazníkům nebo postupnou digitalizaci celého našeho prodejního procesu včetně doplňkových služeb,“ dodal ještě.

Aleš Dragoun
Diskuze (10)
24. 1. 2016 12:35
Re: výnosný kšeft pro stavební firmu
[odkaz] => "No hnus velebnosti a nedivím se.." Simple clever. :-!
23. 1. 2016 06:27
Re: výnosný kšeft pro stavební firmu
"...veškeré náklady na finančně náročnou přestavbu musel hradit ze svého.."
Spravne! SKODA Auto nefinancuje tuto image upgrade, ale dealer sam si to plati. Pokud to nestihl do terminu, baac....neprodava. A ze nektere vetsi lokace to stalo par milionu....nema na kvalitu motoru zadny vliv - viz vyse "Nevím no, já být Škodou, dal bych všechnu svou invenci do zlepšení spolehlivosti motorů TSI." :-!
23. 1. 2016 00:02
výnosný kšeft pro stavební firmu
Koncernové vozy pro mě přestali existovat s érou motorů HTP a pak ve stejném duchu spolehlivosti TSI, protože jsem fanda do benzínu, takže by koncern měl hlavně investovat spíše do spolehlivosti motorů, než do pozlátka, jak už tady zaznělo. Bavil jsem se před nedávnem s majitelem autosalonu Škoda v naší obci, který mu zrovna předělávali. Co mě sdělil mě poněkud šokovalo. Ne, že si veškeré náklady na finančně náročnou přestavbu musel hradit ze svého, tak dokonce mu to musí udělat pouze Škodovkou pověřená stavební firma, což ho ve finále vyšlo o více jak 200% dráže. No hnus velebnosti a nedivím se, že pak někteří raději svůj autosalon zaměřili na jinou značku. Ještě pár takových změn image a bude to velmi finančně náročný kšeft na prodej lidových vozů za nelidové ceny :-)
Avatar - Covenant
22. 1. 2016 22:56
Re: Soustředil bych se na motory
A nebude to tím, že těch TSI se prodá znatelně víc než TCe....tím pádem se v tom množství samozřejmě objeví i problémové motory.... kauza o TSi motorech je už fakt ohraná.
Avatar - rohYpnol
22. 1. 2016 19:32
Re: Soustředil bych se na motory
bohužel se zdá, že vyřešená tak úplně není. Už jen tím, že starých TSI je v oběhu stále dost a dost... Takže pokud vyřešená, tak pouze na trhu nových vozů- Což znamená, že je o to aktuálnější na trhu ojetin.
A o nových TSI se začíná proslýchat, že taky tak svaté nejsou a problémy jsou i u nich. Ano, než mě tu zas někdo bude chytat za slovo, tak rovnou napíšu, že jde zatím o neověřené zprávy. Ale když mě vedle TSI nabízí bezprovblémové TCe, tak opravdu nevím, proč volit TSI...