Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda poprvé ukázala nový Rapid

Diskuze (116)
Několik zástupců médií z celého světa dostalo exklusivní nabídku v předstihu se seznámit s novou Škodou Rapid.

Takové akce už tu byly – naposledy jsme mohli v předpremiéře prozkoumat Audi A3, abychom vám v okamžik oficiálního představení přinesli co nejrozsáhlejší informace. Tentokrát jde o Škodu Rapid, která se krátce předvedla zástupcům vybraných médií z České republiky i zahraničí.

Auto.cz pochopitelně nemohlo chybět. Motoristické tituly vydavatelství Ringier Axel Springer CZ zastupoval Vítězslav Kodym, šéfredaktor Auto Tipu.

I když se Rapid veřejnosti představí už zanedlouho, zatím se nesmělo fotit a musíme dodržovat embargo na podrobnější poznatky získané na předpremiéře. Přesto pro vás něco máme – sadu oficiálních fotografií, kde je k vidění hliněný model palubní desky, zajímavé detaily konceptu Mission L a v neposlední řadě i samotný Rapid, ovšem skrytý pod plachtou.

Jeho podobu ale díky špionážním fotografiím nezahaleného auta už známe. Více najdete v článku Škoda Rapid zcela vyzrazena, máme i fotku interiéru!

Interiér se designem velmi podobá na Škodu Superb. Vnitřní šířka 142 cm patří ke střídmějším, díky krátké palubní desce, velké prosklené ploše a tenkým výplním dveří se ale nedostavuje pocit stísněnosti. Pomáhá i vzpřímenější pozice, která podporuje štědrou nabídku místa v podélném směru.

Samozřejmostí je objemný, asi 500litrový, zavazadelník se snadným přístupm přes výklopnou záď. Můžeme připojit i další neoficiální fakta: jistotou by měly být motory 1,2 TSI a 1,6 TDI, známé například z Fabie a Octavie, cena nejlevnější verze by měla prolomit hranici 300 tisíc korun.

Technicky shodný vůz s mírně upraveným designem se bude v Mladé Boleslavi vyrábět i pod názvem SEAT Toledo.

Diskuze (116)
Avatar - twistedTSD
12. 6. 2012 15:26
Re: Méně bezpečná auta
Vím o čem je řeč. Ale podle mého názoru se už ESP nevyhne.
12. 6. 2012 12:05
Re: Už je těch článků o Rapidu moc...
Já to nahoře okecávám a ty si to vystihl jednou větou... :yes: :yes:
12. 6. 2012 10:16
Re: Méně bezpečná auta
Počkej myslet není vědět....bavíme se o tom, zda každej Rapid bude mít v základu t.j bez příplatku ESP.O tom je řeč....Pokud někdo nabízí auta bez ESP, je to špatně.To že to lze přikoupit je věc druhá, to vím že např. O2 jde, ale ne třeba na skladovky aže jich prodají.
12. 6. 2012 10:13
Re: Už je těch článků o Rapidu moc...
No jo, jenže to má vypovídajíci hodnotu asi jako že nejvíce bouraček je ve značce Škoda.Pravda do roku 1989 byl průměr mnohem horší, takže se zlepšily. >:D ;-) Bravo Škoda. ;-)
12. 6. 2012 10:05
Re: Sebevědomá cena
No těch zemí bude víc,kde bude mít Rapid navrch a ziskovost na každém prodaném kuse bude asi také někde jinde,než u Cruze... Ale ok,v globále s tebou souhlasím :-)