Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínský Rapid kombi je ve skutečnosti VW Santana

Diskuze (16)
Na internetu se objevila další fotka záhadného kombi, které se maskuje jako Škoda.

Před měsícem jsme přinesli první dvě fotografie prototypu auta, které by mohlo být připravovanou Škodou Rapid Spaceback. Ale auto, které jezdí v Číně, jím není. Nebo vlastně ano, ale není to tak jednoduché.

Pečlivé maskování bočních oken a zadních světel dává velký prostor představivosti. Záběr zepředu ale vnáší do věci jasno: prototyp je ve skutečnosti novým Volkswagenem Santana. Jasným důkazem je tvar předních světel, i když lesklý polep masky chladiče stále vyvolává iluzi, že jde o Škodu.

Jenže VW Santana není nic jiného než Škoda Rapid s logem Volkswagenu a karoserií sedan. Takže Rapid Spaceback, který zachová mít stejnou délku jako výchozí Rapid, ovšem provedení zádi se zařadí na pomezi kategorií hatchback a kombi, bude nejspíš vypadat dost podobně.

Diskuze (16)
28. 11. 2012 09:58
Re: VW Santana
Kto niekedy bol v Číne tak mohol vidieť na tamojších cestách predchádzajúcu generáciu Škody Superb s jedinou kozmetickou zmenou a to, že namiesto tradičného okrídleného šípu mal na prednej maske, ktorá bola možno oproti škodováckym viac chrómová, logo VW. Podobne staršie verzie Oktávie či Fábie sa pred nedávnom predávali v Číne pod značkou VW. Prečo by teda nemohlo ísť o Rapid kombi akurát pre čínsky trh kde si miestny potrpia na európskej značky bol jednoducho preznačkovaný a premenovaný na VW Santana. A aj keď v poslednej dobe sa objavujú na čínskom trhu autá so značkou Škoda na prednej maske no stále si môžete na dverách kufra môžete prečítať '}f (Dŕzhňng qěch - Verejné/všeobecné/ľudové/dostupné auto). Pre chudáčika čínskeho motoristu je ťažko pochopiť, že Škoda vlastne nie je VW, má v tom guláš lebo na ňom je napísané, že je to VW ale logo je iné a naviac vôbec ani netuší, že značka je pôvodne česká a už vôbec netuší kde ČR leží.
28. 11. 2012 06:20
Re: VW Santana
v Číne som sa ňou viezol ako taxík. Ukazovateľ km sa mu zasekol na 999999. :-)
Avatar - Ada je zase tady
28. 11. 2012 01:58
Re: Je to kamufláž na druhú
ještě, že to není převlečené za "Dlouhý pochod", nebo, nedej bože, dokonce za Dacii >:-[]
27. 11. 2012 21:22
Re: VW Santana
No jasně Passat II sedan ( luxusnější výbava a motor 2133ccm od Audi ) z roku , tuším , 1981
Avatar - jozephko
27. 11. 2012 21:11
Je to kamufláž na druhú
Podľa mňa je to nový Rapid Sportback. A je to kamufláž na druhú. Má to vyzerať, že to je nejaká iná značka prezlečená za škodovku, ale je to vlastne škodovka prezlečená za inú značku, ktorá je prezlečená za škodovku. :-)
Kamufláž sa týmto dostáva na novú, sofistikovanú a hlavne čínsku úroveň.