Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Roomster II: Známe podobu mladoboleslavského bratra VW Caddy

David Bureš
Diskuze (134)
Druhá generace Škody Roomster měla být jen přeznačkovanou verzí VW Caddy. Obě auta se měla lišit jen v detailech.

Automobilka Škoda již dokončovala vývoj druhé generace modelu Roomster, když v říjnu přišla šokující zpráva: projekt byl zrušen. Představitelé značky vysvětlovali, že by o vůz nebyl dostatečný zájem. Vývoj ale byl v tak pokročilém stádiu, že existují hotové exempláře Roomsteru II. Jeden z nich si můžete prohlédnout i na přiloženém snímku.

Fotografie pořízené v depozitáři muzea automobilky zveřejnil Lukáš Mareš na svém účtu na Instagramu. Záběry potvrzují dřívější zprávy, že Roomster II měl být jen přeznačkovanou verzí Volkswagenu Caddy. Silueta obou automobilů je shodná, oba modely se liší jen přídí a použitými logy. Hlavní změnou je vlastně jen maska chladiče ve stylu ostatních modelů mladoboleslavské značky, třeba hlavní světlomety jsou totožné jako u Caddy.

Roomster II měl být nabízen v osobní i užitkové verzi. Ve srovnání s Caddy měl nabízet jen omezenou nabídku motorů.

Do prodeje na českém trhu měl nový Roomster vstoupit na konci března 2016. Ještě předtím se však novinka měla objevit na Slovensku, už v průběhu letošního roku byla pro naše sousedy plánována testovací flotila čítající 110 vozů. Samotný prodej měl odstartovat na začátku příštího roku.

Škoda konec Roomsteru II vysvětlovala malým zájmem zákazníků o velkoprostorové vozy a snahou o orientaci na SUV, které jsou dnes mezi zákazníky populárnější. Zpráva o konci přišla v době vypuknutí kauzy Dieselgate, a tak se spekulovalo také o tom, že má souvislost s chystanými úspornými opatřeními. Problémem měla údajně být i nižší výrobní kapacita továrny v polské Poznani, kde se měl Roomster vyrábět po boku Caddy.

David Bureš
Diskuze (134)
Re: Neni ho skoda
Iba Roomsteru ako takého je snáď škoda, ten tým pádom skončil bez nástupcu. Malé MPV chýba Škode, a rovnako aj celému koncernu ako soľ.
Re: MPV
Pokrytecká odpoveď, práve teraz nemáš úroveň. Vymenuj aspoň tri malé MPV, porovnateľné výbavou a motorizáciou s Roomsterom, ktoré sú od neho lacnejšie. Inak len trepeš.
Avatar - Emel
31. 12. 2015 15:03
Re: Novinářské tápání
Co pokud by pro ně bylo to logo Škodovky právě ten důvod, který převáží váhy ve prospěch Roomsteru při srovnání s Kangoo, Doblo apod.?
Avatar - Emel
31. 12. 2015 15:01
Re: VW Roomster
Myslím, že to co jsi vyjmenoval z pohledu automobilky nejsou velké peníze... ale obecná myšlenka se změnou strategie od prodat co nejvíc na konsolidovat finance je asi správná.
Avatar - Otrava
31. 12. 2015 02:45
Mě Škodovácké Caddy nechybí
Netvrdím, že Škodovce MPV nebude chybět, ba i mě přijde blbost zařezávat vývoj v takovém okamžiku. Ale stejně mi takový vůz chybět nebude. Zaplaťpánbu, že má škodovka v současnosti svoji identitu a u jejích modelů je poměrně jasně poznat, že jde o škodovky. Výjimkou je jen citigo, ale i to má odlišný alespoň zadek. U nového Roomsteru vidím jen odlišný čumák...a to je asi trochu málo, tím spíš, když byla první generace tak výjimečná (v dobrém i zlém).
A potenciál? Už Caddy nebyl žádná lidovka a je jen otázkou jak moc by s cenou mohla jít Škoda dolů...každopádně by byla zcela jinde, než u prvního Roomsteru... a jiný důvod, proč si koupit stejné auto od (v hierarchii koncernu) "níže postaveného" výrobce?