Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Superb Outdoor: Terénní paket za 49.900 Kč

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (151)
Od letošního roku si mohou zákazníci mladoboleslavské automobilky objednat oplastovaný Superb přímo u prodejců. Plnohodnotný Scout ovšem nahrazuje pouze sada plastů.

Největší zástupce značky Škoda v provedení Scout vhodném i pro jízdu v lehčím terénu byl dlouho předmětem spekulací. Mezeru na trhu jako první vyplnili úpravci mladoboleslavských vozů a jednou z úprav byl i v loňském roce představený Superb BT Cross od milovické společnosti Benet Automotive s.r.o.

V letošním roce nastoupila s vlastní verzí přímo automobilka Škoda, ale namísto plnohodnotného provedení Superb Scout zařadila do ceníku paket s označením Outdoor. Ten namísto vyšší světlé výšky a ochrany podvozku nabízí za příplatek 49.000 Kč pouze efektní šedé oplastování. Najdeme jej na obou náraznících, lemech blatníků, bočních prazích, jsou z něj i lišty na dveřích. Přední nárazník má oproti běžným verzím navíc větší nasávací otvor a kulaté mlhovky.

Paket Outdoor je určen výhradně pro Superb Combi a lze jej objednat pro všechny stupně výbavy v kombinaci s pohonem předních nebo všech kol. Jen ke GreenLine se z logických důvodů nedodává. Volit lze ze všech motorů, které jsou k dispozici: benzinových TSI 1,4/92 kW, 1,8/118 kW, 2,0/147 kW a nepřeplňovaného šestiválce 3,6 FSI/191 kW. Příznivci nafty si určitě vyberou z trojice common-railových TDI: 1,6/77 kW a dvoulitrů se 103 nebo 125 kW.

Žádný teréňák to tedy rozhodně není. Ve spojení s paketem pro špatné cesty za 6.100 Kč a pohonem 4x4 by se ovšem dle slov automobilky měl blížit vlastnostmi mimo asfalt Octavii Scout.

Nic to nemění na faktu, že na naše rozbité okresky či polní cesty při výletech do přírody se Outdoor bude hodit bez problémů a podvozek a motor neutrpí tolik škod jako běžné varianty.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (151)
22. 8. 2012 01:26
Re: Je zajmavé
Rozhodně to přežiju ;-)

Nechme to být, mé Bruselské (vlastně evropské) zkušenosti jsou prostě jiné. Tím nepopírám ty tvé, jen ten způsob vyjadřování se mi prostě nelíbí. Aneb někdo kdo stopem projel Albánii či Sýrii a Jordánsko je v tomto docela obrněný a na druhou stranu i velmi tolerantní ;-)

Předlice znám velmi dobře. V ÚL jsem vyrůstal. Na druhou stranu vezmi si třeba Krásné Březno - tam to soužití etnik relativně funguje a téměř nikdo to tam dnes ani neřeší.

Takže jinak - pokud jste s přítelkyní jeli do Bruselu a někdo vás ubytoval ve čtvrti, jež je ekvivalentem Předlic, reagoval bys jako cizinec jedoucí na ústecký ÚJEP a ubytovaný v Předlicích, tzn. celé Ústí je jeden etnický problém?
22. 8. 2012 01:11
Re: Je zajmavé
Já tu evropu procestoval v devadesátých stopem. Není vše takové jak se to na první pohled může zdát. Nicméně tím tyto problémy nechci popírat či ignorovat...

Každopádně toto je diskuzní téma na zcela jiný server.
22. 8. 2012 00:19
Re: Je zajmavé
:yes:
22. 8. 2012 00:18
Re: Je zajmavé
Jestli se te to nejak dotklo, omlouvam se, mohl jsem to napsat uhlazeneji.
Kazdy ma asi to, co povazuje za normalni trochu jinde. A rozhodne nepovazuji za normalni narusovani soukromi, vlezlost, drzost a i fyzicke napadani. Az budu u pritelkyne, muzu ti do SZ poslat mail, co koloval v intranetu (tykal se castych pripadu znasilneni v urcitych ctvrtich Bruselu).
Kdyz se podivas na strukturu vydaju, nekteri pristehovalci si z tamniho systemu udelali bankomat - to mi vadi. Vazbu i veznice maji naplnene, takze tam prochazi cokoli mensiho nez ozbrojena loupez...

Co se Usti tyce, podivej se na mou IP (nekteri diskuteri to delaji, asi to nejak jde)...opravdu mam zkusenost i s okolim Globusu a Makra.

Jasne, tohle je izolovana zkusenost (zrovna Brussels ma pokud vim priblizne 45% obyvatelstva tvorrenych pristehovalci, take ji nevztahuji na celou EU, ale na jedno mesto - ktere by melo byt vykladni skrini. Pariz, Londyn, Berlin, tyhle problemy jsou vsude, jen nejsou tak intenzivni.
Avatar - white label
22. 8. 2012 00:14
Re: Je zajmavé
Poslechni Michaleli, já bych tě v podobném ghettu nechal třeba jen pár týdnů bydlet i s rodinou a ony by tě ty ušlechtilé poznámky proti rasovému podtextu poměrně brzy přešly. Teorie a praxe bývají často velmi rozporuplné. Tohle se navíc týkalo jen určité části Bruselu (zatím), takže to nemusíš hned vztahovat na celou západní Evropu, ale někdo by měl přemýšlet nad tím jak to zabezpečit tak, aby to podobně jednou nevypadalo v celé Evropě a z Evropy časem nebylo jedno velké "ghetto", kde bude mít slušný evropan (jako původní obyvatel) strach žít.

P.S. Tu "verbež" si nevztahuj ke skupině lidí s jinou, než bílou, barvou pleti, ale ke skupině lidí, kteří se neumí chovat (velmi mírně řečeno) k jiným slušným lidem, a to bez ohledu na jejich rasu/barvu pleti.