Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Vision E odhaluje interiér!

David Bureš
Diskuze (10)
V kabině elektrického konceptu Vision E se objeví čtyři samostatná sedadla. Automobilka rovněž slibuje velký zavazadelník.

Škoda Auto na nadcházejícím autosalonu v čínské Šanghaji představí koncept Vision E. Po odhalení prvních skic ukazujících vnější vzhled tohoto elektrického SUV nechala Škoda nahlédnout i do interiéru vozu. Ten bude podle zveřejněných nákresů futuristický. A také trochu svým řešením připomene i-cockpit od Peugeotu.

Kabina Vision E se nedá srovnat s žádnou aktuální sériovou škodovkou, je kompletně jiný. Palubní deska je horizontálně orientovaná a zahrnuje velký centrální dotykový displej, na kterém si řidič a spolujezdec mohou přečíst všechny informace a ovládat důležité funkce vozu, a to včetně služby Škoda Connect.

Video se připravuje ...

To však není jediná obrazovka v kabině vozu. Svůj displej má řidič i všichni cestující, kteří díky nim mají přístup k informacím a zábavním funkcím. Monitor pro spolujezdce je umístěn na vrchu palubní desky, zatímco pasažéři vzadu je mají v opěradlech sedadel před nimi. Ovládací prvek k těmto systémům spolujezdec najde v pravé loketní opěrce, zatímco cestující vzadu jej mají mezi sedadly. V každé výplni dveří je integrován takzvaný phonebox, v němž lze bezdrátově nabíjet chytré telefony.

Specialitou jsou rovněž sedadla. Jsou čtyři a jsou uložena výše pro dobrý rozhled. Kromě toho jsou tyto skořepinové sedačky otočné o 20 stupňů, což usnadňuje nastupování a vystupování z auta. Po otevření dveří se totiž automaticky pootočí, aby se po jejich zavření zase vrátily do původní polohy. Jelikož Vision E představuje také autonomní budoucnost Škody, znamená to, že při automatizované jízdě se sedačky mohou sklopit do komfortní polohy. Volant se pak v takovém případě upraví svoji polohu tak, aby měl řidič více místa.

Automobilka rovněž slibuje velkorysý vnitřní prostor. Tomu mimo jiné pomáhá použití platformy MEB s bateriemi v podlaze vozu, díky němuž je podlaha v kabině rovná. Vision E tudíž postrádá klasický středový tunel. Velký má být rovněž zavazadlový prostor.

Škoda Vision E chystaná pro letošní šanghajský autosalon je především ukázkou elektrické budoucnosti mladoboleslavského výrobce. Platformu konceptu totiž v budoucnu využijí i sériové škodovky s elektrickým pohonem. Vnější design pak podle všeho naznačuje podobu chystaného SUV se sportovním střihem, o kterém se zatím mluví jako o Kodiaqu kupé.

David Bureš
Diskuze (10)
Avatar - Beefcake
7. 4. 2017 10:24
?
Nove auto, kopec technologii a redakcia do titulky/uputavky da do druhej vety toto "Automobilka rovněž slibuje velký zavazadelník." ??? Uz lepsi dokaz, ze maju ludi za idiotov asi neexistuje.
Avatar - Uživatel_5340709
6. 4. 2017 16:25
Re: svezi vitr
Nebo-li "Super-Sportovní-Brtnínq".
Avatar - Uživatel_5340709
6. 4. 2017 16:24
Re: svezi vitr
Já tě nechytám za slovo, ber to tak, že sežeru švába, jestli bude jakákoliv jiná karoserie ála coupe, nebo něco s klesající zádí. Jak se to bude jmenovat je jedno. To jsme si nerozuměli. ;-)
Avatar - vabis
6. 4. 2017 13:50
Re: svezi vitr
SSUV Brtniq >:D
Avatar - vabis
6. 4. 2017 13:47
Re: svezi vitr
Muz a zena jsou zedadu taky temer stejni, ze predu do sebe dokonce idealne zapadaji. Presto si myslim, ze ma pani nevypada jako ty. S tim to bude podobne. A zda ma Slajs a Tucek stejne chyby, stejne znamky? Inu, pockejme si. ;-)