Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda testuje nové městské SUV. Tohle jsou první záběry sériového Vision X!

David Bureš
Diskuze (25)
Sériová verze letos odhaleného konceptu Škoda Vision X se začne prodávat v příštím roce. Auto už se pilně testuje!

V Jižní Africe byl tento týden zachycen prototyp osmé generace Volkswagenu Golf, a to kompletně bez maskování. To ale není jediná koncernová novinka, která se na tamějších silnicích aktuálně prohání. Pro našince je hodně zajímavé i stříbrné SUV, které červený osmičkový Golf doprovázelo. Podle všeho se jedná o sériovou verzi konceptu Škoda Vision X!

Stříbrné SUV je na přiloženém videozáznamu (cca v čase 00:22) zachyceno pouze zezadu, přesto máme důvod se domnívat, proč se jedná o nové městské SUV z Mladé Boleslavi. Naznačuje to tvar koncových světel. Když si odmyslíte maskování, jsou prakticky stejná jako u Vision X, předobrazu sériového modelu. Podobné je pak i řešení zadních céčkových sloupků karoserie.

Visionu X má mít sériový model blízko i řešením přídě, tvarem masky chladiče nebo rozdělenými světlomety. Stejně tak počítejme s interiérem s volně stojícím displejem multimediálního systému, což je řešení poprvé prezentované ve Scale, nástupci Rapidu.

Škodovka má ostatně na testování nového městského SUV nejvyšší čas. Výroba novinky má odstartovat v polovině července 2019 (konkrétně v 28. kalendářním týdnu), přičemž výstavní premiéra se nejspíše odehraje na jarním ženevském autosalonu.

Automobil zatím nemá své jméno, spekuluje se však o užití označení Kosmiq. To by navazovalo na ostatní SUV značky, která vždy začínají na K a končí na Q (Kodiaq, Karoq i pro čínský trh určený Kamiq), automobilka si ho navíc letos nechala registrovat u příslušných úřadů.

Ať už se sériová verze Vision X bude jmenovat tak či onak, jisté je, že půjde o zhruba 4,2 metru dlouhého sourozence Seatu Arona a Volkswagen T-Cross, s nimiž má sdílet platformu MQB A0. To bude znamenat primárně nabídnutí benzinového tříválce 1.0 TSI, k dispozici by ale měl být i turbodiesel 1.6 TDI a verze na CNG.

David Bureš
Diskuze (25)
12. 12. 2018 23:04
Re: No sláva...
Tak ted jsem se v to ztratil. Podle me, kdyz mas primerene malo penez, tak fabia kombi je top. A pokud neni clovek vysazeny na skodovky, tak fokus, astra, korejci ci francouzi .... super auta za dobry penize ....
12. 12. 2018 13:19
Re: No sláva...
No a ještě předpokládám, že to bude prostornější než T-Cross i Arona (prostorově tragédie), jinak budou lidi kupovat T-Rock (prostor o level výše ale je cenově srovnatelný s T-Cross) a nebo ti co chtějí "SUV" a mají hlouběji do kapsy tak Aronu.
Takže předpokládám, že hlavní devizou (stejně jako u Scaly a Škody vůbec) bude prostor, který bude srovnatelný (nepatrně menší) s VW o třídu vyšším (tedy v tomto případě T-Rock), ale podvozková platforma bude stejná jako T-Cross a Arona. Cenu potom nasadí těsně pod úrovní T-Cross, ale zákazník dostane "větší" auto (i když "levněji" vybavené a zpracované než T-Cross).
12. 12. 2018 12:59
Re: No sláva...
Odvozuji to právě od T-Crossu. Bude to níž, ale T-Cross bude nenápadně vybavenější. S poslední větou souhlas.
12. 12. 2018 12:53
Re: No sláva...
No tak to asi +- bude (docela dost) - budou muset jít níž než VW T-Cross a půjdou výše než Scala.
Spaceback Scoutline (který budou chtít nahradit) začíná na 400 tis. (naprosto nesmyslná cena, vzhledem k tom, že stejný normální Spaceback je o 100tis. levnější).
Momentálně se podle mne někdy už začíná vyplácet kupovat VW, který je v detailech přece jen kvalitnější a vybavenější než Škoda.
12. 12. 2018 12:26
Re: No sláva...
Základ 399 900.