Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda: Výroba převodovky pro New Small Family začne letos v létě

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
Po náběhu MQ100 se bude spolu s MQ200 vyrábět v Mladé Boleslavi asi 3300 převodovek denně.

Nová převodovka pro malé vozy MQ100 se začne v mladoboleslavském závodě automobilky Škoda Auto vyrábět v polovině července. Převodovka se bude v Bratislavě montovat do nových vozů z New Small Family, uvádí dnešní vydání týdeníku Škodovácký odborář.

V Mladé Boleslavi se tak začne vyrábět další koncernový produkt, jenž se vyrábí od úplného základu práce s materiálem až po finální výrobek. Nyní automobilka v Mladé Boleslavi vyrábí převodovku MQ200. Po náběhu MQ100 se bude spolu s MQ200 vyrábět v Mladé Boleslavi asi 3300 převodovek denně.

Na konci příštího roku se pak začne ve Vrchlabí vyrábět až tisíc kusů denně moderních automatických převodovek DQ200. Škoda Auto pak bude patřit k největším producentům těchto zařízení v celém koncernu Volkswagen.

Zaměstnance horského závodu proto čeká náročná rekvalifikace z montáže vozů na kompletní výrobu převodovky. Už od druhého červnového týdne příštího roku chce firma zahájit testovací výrobu převodovek, které musí uspět v náročných testech koncernu s ohledem na kvalitu, hluk a funkčnost.

Dělníci se budou školit zřejmě už od letošního června po skupinách, a to v Mladé Boleslavi. Někteří absolvují praxi i v zahraničních závodech v Německu a v Číně. V německém Kasselu se vyrábí 2000 převodovek DQ200 denně, v Číně vyrobí tisíc těchto převodovek za den.

Předsériová zkouška výroby by měla podle týdeníku Škodovácký odborář začít příští rok v létě. Sériová výroba by mohla být zahájena v týdnu od 24.září 2012. Mluvčí automobilky Rudolf Dreithaler před časem ČTK řekl, že výroba začne na konci roku 2012.

O budoucnosti Vrchlabí, kde loni v listopadu skončila výroba první generace Škody Octavia, se hovořilo velmi dlouho. Ve Vrchlabí se nyní montují modely Roomster a Octavia.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
6. 5. 2011 00:23
Re: DSG
pro tydle prcky bude alternativou k MQ100 robotizovana SQ100.

Avatar - Subaru4ever
5. 5. 2011 20:27
Re: OT: Polo WRC
Tak Solberg už druhým rokem dojíždí nejhůře jako čtvrtý až pátý a lepší umístění mu většinou seberou technické komplikace. Dnes se mi jeví jako nejmrštnější ryba v rybníku WRC :-) :yes:

A know-how by si asi mohl VW vypůjčit od Škodovky, že ano? >:D ... nemluvě o tom, že když máš peníze, know how si už nějak pořídíš >:-[]

A co Nássir Al-Attiah (nebo jak se píše). Rally jezdí (velmi dobře) odjakživa a s VW je díky Dakaru docela kámoš >:-[] ... vůbec bych se nedivil, kdyby do Pola usedl taky :yes:
5. 5. 2011 19:44
Re: DSG
To jsou noviny Odborového svazu OS KOVO ve škodovce. :-!
Avatar - Starfighter
5. 5. 2011 19:00
DSG
Počítá se i u těchto mini-aut s DSG, nebo bude automat suplovat robotizovaná převodovka?

PS: týdeník Škodovácký odborář, to je nějaká mutace Haló novin? 8-s
Avatar - Starfighter
5. 5. 2011 18:51
Re: OT: Polo WRC
Patřičný rozpočet, know how a jezdci J.Hanninen a P.Solberg nedávají důvod k pochybám, víme?