Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda zaregistrovala další nová jména: Hero, Viva, Vivia a Rapid

Ondřej Láník
Diskuze (22)
Od minulého týdne má Škoda Auto podány další přihlášky na nové ochranné známky.

Škoda pokračuje v naplňování svých expanzivních plánů a tak kreativci pracují naplno. To, co vymysleli, je potřeba zavčas právně ošetřit, aby se náhodou během vývoje neobjevil jiný konkurenční model se stejným nebo podobným jménem.

Nejnovější záznamy vlastníka Škoda Auto ve veřejně dostupných v databázích ochranných známek Úřadu průmyslového vlastnictví (ÚPV) hovoří o tom, že 7.2.2011 byly podány přihlášky na nové slovní ochranné známky. Je mezi nimi staronové označení Škoda Rapid, ale taky zcela nová jména Viva, Vivia a Hero.

Od loňského roku má automobilka zaregistrovány názvy Go, Towny, Tauny, Citico, Citigo nebo Joystar - zřejmě pro nový minivůz z New Small Family .

Nejpravděpodobnějším názvem nového nízkonákladového vozu A-entry, velikostně zapadajícího mezi Octavii a Fabii, je zřejmě staronové označení Popular, ale v databázi ochranných známek má Škoda zaregistrováno i nové jméno Civia. Další možností je název Felicia.

Velmi nejasné je využití nových chráněných termínů Alldrive, Smoov' nebo Thermoflux. I tyto tři loni přibyly v registru ÚPV, kde je zaregistrovala Škoda Auto a.s.

Ondřej Láník
Diskuze (22)
21. 2. 2011 08:28
Re: Rapid
Jo, červenýho Rapida jsme měli taky, to mi bylo tak 5, možná 6, ten náš byl prý po farářovi. :-)
Avatar - Pekelná Micinka
13. 2. 2011 00:00
Škoda, že Škoda
asi nepoužije označení Popular pro nejmenší model "Up".
12. 2. 2011 23:59
Re: kupé?
vidis snad ze pisu neco o konkurovani Skodovky luxusnim znackam? naopak pisu ze pripadne coupe od Skodovky by bylo konkurenci pro kupatka v segmentu stredni popripade nizsi stredni tridy ;-)
Avatar - Subaru4ever
12. 2. 2011 23:38
Re: kupé?
Kdyby jenom konkurenci! ;-) ... Škoda je dokonce překoná! Chystaná Škoda Laurin Und Klement nabídne na rozvoru 342 cm 6,2 metrovou karoserii typu Shooting-brake. Zkratka jména LUK jasně odkazuje na symbol Škodovky, tedy šíp. Samonosná karoserie bude vyrobená z nano karbonových vláken, na něž budou plasmovým napařováním naneseny vrstvy titanu a hliníku. K pohonu poslouží dvanáctiválec TDI původem z LeMans a Audi. S agregátem v Audi Q7 však bude sdílet jen 57% komponent, zbytek vyvine sama Mladá Boleslav. Jako startér tohoto motoru poslouží pomocný motor 1,2 TSI s vlastním standardním startérem. K přenosu sil na silnici bude sloužit úplně nová, zatím nepředstavená modifikace systému Haldex, původně vyvíjená pro použití v dakarských automobilových speciálech. Převodovka bude po patřičné přestavbě na naftový motor převzata z Veyronu SS (včetně Lounch Control). Interiér krom 873 litrového zavazadelníku nabídne kompletní čalounění kůží z tygra usurijského. Pár přítomných tlačítek bude vyrobeno z pravého ručně odlévaného přírodního kaučuku. Podlaha a strop budou vyvedeny ve dřevě z české lípy. Jako izolační materiál poslouží vysokotlace lisovaná Merino vlna z novozélandských ovcí. Po inovativním řešení Twindoor přinesou čeští inženýři novinku nesrovnatelně zajímavější. Bude jím totiž pevná skládací střecha, která umožní během 27 sekund přeměnu třídvéřového kombi na Landaulet (až do rychlosti 50 km/h). V základní nabídce nebude chybět elektrické ovládání elektrochromatických oken, lité disky 23'' s bezpečnostními maticemi vyvinutými odborníky z MI5, nebo speciální vysokorychlostní celoroční gumy od Barumu. 100litrová nádrž umožní dojezd až 1500 km. Dojem exkluzivity jistě zajistí i ručně tepaná soška na přídi. Výkovek z dílen Idaar-Oberstein z bílého zlata bude znázorňovat šíp s orlími křídly. Samozřejmostí je jeho napojení na termovizi a radar, které pomocí pyrotechnických patron zajistí jeho včasné zasunutí v případě kolize s chodcem. A takto by šlo pokračovat na dalších 450 stran, které bude obsahovat katalog tištěný na ručním papíře, zdobeném ručně malovanými iniciálami :-) :yes:

PS: V příplatkové výbavě má být dokonce vlastní vesmírná družice na sledování polohy vozu (opatřitelná identickou RZ).
Avatar - euro89
12. 2. 2011 23:07
Re: kupé?
Teda, já mám dost >:D Jeden lepší, než druhej... neplánuje podle vás škodovka třeba konkurenci i pro RR Phantom nebo Bugatti Veyron? >:-[] Možná by mohla postavit i něco proti Maybachu 62 coupe >:D >:D