Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Yeti: Zahájení výroby v Rusku

Jan Mička
Diskuze (2)
Škoda spustila výrobu modernizovaného modelu Yeti v Nižním Novgorodu.

„Zahájení výroby nového provedení modelu Škoda Yeti je významným milníkem našeho rozvoje v Rusku,“ říká Miroslav Kroupa, Regionální ředitel Škoda Auto pro Rusko a SNS. Yeti byl v listopadu 2012 vůbec prvním vozem, který začala mladoboleslavská automobilka v Nižním Novgorodu vyrábět v režimu CDK (kompletní výroba včetně provozů svařovny, lakovny a montáže). V polovině loňského roku se k SUV přidala také třetí generace Škody Octavia.

Výroba modernizované verze Škody Yeti probíhá ve spolupráci s Volkswagen Group Rus a automobilkou GAZ. To si v minulosti vyžádalo investici 300 milionů euro do nových zařízení, rozsáhlé modernizace nebo třeba vybudování tréninkového centra pro zaměstnance.

Výroba automobilů Škoda v Rusku je součástí dlouhodobé růstové strategie značky. Vedle závodu v Nižním Novgorodu probíhá výroba také v Kaluze, kde se v současnosti montuje Škoda Fabia, a od jara letošního roku přibude také Škoda Rapid.

Jan Mička
Diskuze (2)
18. 2. 2014 21:23
cdk ci ckd?
Nemalo by to nahodou byt CKD =completely knock-down, co by vsak znamenalo ze sa auto sklada z dovezenych komponentov; minimalne narazniky na City sa kompletne do Ruska dovazaju.