Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spaceback jde oficiálně do prodeje, zájem je výrazně větší než o Rapid

redakce AUTO.CZ
Diskuze (110)
Škoda Auto zatím zaznamenala výrazně vyšší zájem o novou karosářskou verzi modelu Rapid pod označením Spaceback, než tomu bylo při uvedení klasické varianty liftback před rokem.

Počet závazných klientských objednávek před dnešním zahájením prodeje byl oproti Rapidu vyšší o 64 procent. Tuzemští prodejci Škody začali na Spaceback přijímat objednávky 10. září po zveřejnění kompletního ceníku na autosalonu ve Frankfurtu. První auta se k zákazníkům dostanou během října.

"První vozy objednané po 10. říjnu, kdy bude prodej oficiálně zahájen, dorazí k prvním zákazníkům v ČR ve standardní dodací lhůtě v horizontu šesti až osmi týdnů," doplnil tiskový mluvčí Škody Pelc.

Škoda se před rokem při uvedení klasického Rapidu na trh potýkala s nižším odbytem kvůli výše nastavené ceně. Letos pak Rapid zlevnila a u Spacebacku nasadila stejnou úroveň. Spaceback začíná na 292.900 Kč a zaváděcí akční model Fresh vyjde při pořízení na leasing na 269.900 Kč.

Od ledna do září Škoda na českém trhu prodala 6008 rapidů, což jí zajistilo první místo v nižší střední třídě, kam Rapid řadí SDA. Celkově má Škoda na českém trhu podíl kolem 30 procent.

Spaceback, který je prvním zástupcem Škody na nabitém trhu tzv. kompaktních hatchbacků, je proti klasické verzi rapidu o 18 centimetrů kratší. V Evropě se bude nabízet se čtyřmi benzinovými a dvěma naftovými motory s výkony od 55 do 90 kilowattů. Oproti bratrskému sedanu Rapid má Spaceback karoserii zakončenou výklopnými pátými dveřmi.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (110)
Avatar - Emel
11. 10. 2013 13:30
Re: Cena
Většinou chceš něco jiného, ale máš akorát 300.000, takže pak vybíráš to nejlepší, co za svých 300 můžeš dostat.
11. 10. 2013 11:25
Re: Fandové?
Rapid stojí od ceníkových 269 000 v edici Fresh Active v Haťapce (přezdívané MPI).
Má nějakou výbavu oproti verzi "holobyt" navíc - třeba klimu, mlhovky a rádio.
Tím neříkám, že by mě tato nabídka oslovovala, jenom že se dá koupit levněji, než píšete.
Avatar - Nerez
11. 10. 2013 09:58
Re: Re:
Samozřejmě. Osobně taky tankuju kvalitní benzín, moje auto kromě dvou případů nepoznalo nic jiného než OMV nebo Benzinu a snažím se motor vytáčet, ať se nezanáší. Jednou za čas tam hodím nějaký 100 oktanový benzín a autu naložím ať se "trubky" trochu vyčití >:D
Ono asi nelze říct obecně, co který motor vydrží, záleží hodně na přístupu konkrétního řidiče :-)
Avatar - dal
11. 10. 2013 09:45
Re: Re:
Dík já jsem si všiml, že má klapky.
Avatar - vabis
11. 10. 2013 09:24
Re: super
Nie Topper1992, ma spĺňaš len ty, taký sexy chalan. Iba tvoja káry sú veľmi hanebné. Ale to zvládneme, neboj sa! ;-) Schade nemám, nikdy som nemal, ani za komunistov. Ale je to náš výrobca, ktorý je o veľa kvalitnejšie !!! Keď si umyješ svoju špinavú hnedú pusu od rimmingu korejského dupkáča, pozývam ťa na raňajku. Tam spoločně okouknem prospekt nového Rapida :-! Rapida čo vyženie vašu chorú lúzu menom i30/ceed, ktorý za pár euro propaguješ ako predajné dievča >:D