Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sportovní výbava R-Line nyní i pro Volkswagen Passat

Aleš Jungmann
Diskuze (39)
I omlazený Passat se dočkal sportovnější verze R-Line, nově jde o samostatný výbavový stupeň.

Volkswagen začal v Německu nabízet Passat i Passat Variant ve výbavovém stupni R-Line. Ten stojí svou výbavou mezi Comfortlinem a Highlinem, nabízí však navíc několik zajímavých sportovních prvků.

Součástí výbavy jsou úpravy exteriéru i interiéru, zvenčí R-Line poznáme například podle agresivnějších nárazníků (ten přední má větší otvory pro vstup vzduchu), nástavců prahů, spojleru, či dle napodobeniny difuzoru. Sportovní pojetí modelu podtrhuje sportovněji naladěný podvozek, stojící o 15 mm blíže k silnici. Vůz je standardně vybaven sedmnáctipalcovými koly z lehkých slitin, obutých do pneumatik typu run-flat o rozměru 235/45.

Uvnitř najdeme například sportovní sedadla se speciálním potahem, kovové pedály, dole zploštělý sportovní volant či stříbrný dekor. V nabídce je taktéž možnost příplatku za designový paket R-Line, který přijde na 990 eur. To když například netoužíte po sportovním podvozku. Paket zahrnuje již zmíněné upravené nárazníky či spojler na zádi (pro kombi i sedan).

Nejlevněji jde Passat sedan pořídit za 30.225 eur, to bude pod kapotou pracovat 1,4 TSI o výkonu 90 kW. Se stejným motorem stojí verze Comfortline o necelé tři tisíce levnější, Hihgline je levnější o zhruba 600 eur a naopak nejvyšší stupeň Exclusive je o 2 tisíce eur dražší.

Cena pro český trh zatím není stanovena, dle vyjádření automobilky bude tato specifikace k mání od poloviny letošního roku.

Aleš Jungmann
Diskuze (39)
13. 5. 2013 16:48
Zakladni 1.4TSi
no nevim ale asi tam je chybka. podle nemeckeho konfiguratoru zacina tento R-line passat s motorem 1.4TSi ale o vykonu 118KW ne 90KW
4. 5. 2012 16:00
Re: PASSAT, APOŠTOL TVÝCH SNŮ
ty asi nedokážeš pochopit, že každý není takový jako ty, co? >:D
Avatar - kari.laz
4. 5. 2012 15:56
Re: Nemůžu si pomoct
já netvrdím, že to není originál, ale že to vypadá mnohem tuzingověji, než ten packet na passatu.
4. 5. 2012 15:53
Re: PASSAT, APOŠTOL TVÝCH SNŮ
Ale byl ;-)
4. 5. 2012 15:44
Re: PASSAT, APOŠTOL TVÝCH SNŮ
ne, nebyl >:D