Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: BMW Z6, M3 a Z4 se skleněnou střechou

Ondřej Láník
Diskuze (19)
Úspěšné BMW se proslavilo vozy se sportovním duchem. Tento charakter je blízký také všem tento týden vyfotografovaným prototypům mnichovské značky.

BMW Z4, které je na trhu od roku 2002, nahradilo předchozí roadster Z3. Čtyři roky po premiéře se stává život tohoto modelu díky novým konkurentům těžší a těžší, takže automobilce nezbývá než se zamýšlet nad budoucností otevřených dvoumístných vozů.

Již brzy bychom se proto měli setkat s BMW Z4, které zřejmě po vzoru Porsche dostane skleněnou střechu a upravenou karoserii, kterou by bylo možné označit výrazem targa.

Zcela nový model přijde na trh až v roce 2009, a proto se zatím musíme spokojit pouze se zhmotněnou představou o vzhledu nástupce Z4. Vyloučeno není další přejmenování řady, tentokrát by mohlo jít o dvoumístný skok ze Z4 rovnou na Z6. A jestli s tím stejně poroste i velikost? Na to si musíme ještě chvíli počkat...

Kupé BMW řady 6 je na trhu také již tři roky a tak se i tato řada dočká faceliftu. Fotografie pořízené na Nürburgringu ukazují nový přední nárazník s nově tvarovanými vstupy pro chladící vzduch a také změny na zadním nárazníku a brzdovém světle.

Nejnovější fotografie očekávaného BMW M3 vznikly v USA. Model, který prochází mnohem důkladnějšími testy než ostatní vozy se na trh dostane až v příštím roce. Již delší dobu je jasné, že pod kapotou bude poprvé osmiválec o výkonu asi 305 kW. V nabídce bude šestistupňová ručně řazená nebo sedmistupňová automatizovaná převodovka.

Další informace o budoucích modelech BMW naleznete v článku:

Marko: Nové modely BMW pro blízkou i vzdálenou budoucnost

Ondřej Láník
Diskuze (19)
Avatar - Dinar
13. 11. 2006 11:56
Re: R6 vs. V8
Za pravověrného se považuju, začínal jsem na E30 v době, kdy to bylo aktuální auto, M3 jsem žádnou nevlastnil, ale všemi jel. Na hodnocení nové si počkám až po svezení, ale a priori ji zavrhnout kvůli osmiválci, nemůžu. Pokud by "skalní" zavrhli M3 už pro přechod z R4 E30 na R6 u E36, nevznikla by ani glorifikovaná R6 E46, takže je to jen a jen vývoj. Taky dám vždy pro sebe přednost R6 před V8, u běžných variant, ale u nové M3 si počkám, jestli bude hrát na podobnou notu jako V10 v M5, pak se není třeba bát ztráty charakteru M3.
13. 11. 2006 06:57
Ladvinky
Tie ladvinky na prednej maske su nejak velmi uzke....? Vypadaju skor jak nejake fuzy...
Avatar - Ricardo
12. 11. 2006 23:03
Re: R6 vs. V8
No RS4 a C55AMG mají osmiválec a Lexus IS ho dostane taky
Avatar - misoo
12. 11. 2006 19:06
m3
uz sa tesim na tu kapotu m3, (niekto tu spominal ze sa to vola powerdome) ale nech sa to vola akokolvek, bude to ceresnicka na torte. mnam ! :-! ;-) :yes: