Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nový Opel Vectra

Ondřej Láník
Diskuze (86)
První fotografie pořízené v Německu a na severu Evropy nám alespoň trochu poodhalují budoucnost velkého Opelu.

Nedávný facelift modelové řady Vectra naznačuje, že modelový cyklus třetí generace Vectry se přehoupl do své poslední fáze. Konkurence buď již přezbrojila (Volkswagen Passat) nebo chystá k souboji velmi těžký kalibr (nový Ford Mondeo), takže pokud bude chtít Opel zvrátit ne právě pozitivní bilanci posledních let, musí přijít s něčím velkým.

První fotografie pořízené v Německu a na severu Evropy nám to alespoň trochu poodhalují. Podobně jako před několika dny zachycený prototyp Škody Yeti, je i nová Vectra zatím oděna do karoserie současného a dokonce ještě předfaceliftového modelu. Pod touto kamufláží se skrývá podstatně větší podvozek se širšími rozchody kol i rozvorem náprav. Také kvůli větším kolům musely být zvětšeny blatníky a rozvor náprav připomíná spíše prodlouženou platformu použitou u aktuálních modelů Signum a Vectra Combi.

Nová platforma Epsilon2 se představila již v zámoří a je docela dobře možné, že nová generace Vecter bude velmi podobná vozu Saturn Aura. Poprvé by se v nabídce měl objevit vedle pohonu přední nápravy také model s pohonem všech kol, pod kapotou bude možné nalézt jak zážehové šestiválce 2,8 V6 Turbo, tak vznětové motorizace 2,7 V6 Turbo (150 kW).

Premiéru by nový Opel Vectra měl absolvovat na IAA ve Frankfurtu nad Mohanem v září 2007.

Ondřej Láník
Diskuze (86)
26. 4. 2006 22:01
Re: Opelu by byla škoda...
Přesně jako ty :yes:
25. 4. 2006 21:00
Re: hej GTI !
:yes: Já ti děkuju :yes:
25. 4. 2006 20:09
Re: RÜSSELHEIMSKÝ PÁS CUDNOSTI
Jo, Jo... to máš určitě z praxe ;-) :yes:
25. 4. 2006 19:52
Re: hej GTI !
Asi jsi si nevšiml... my (mimo tebe, asi) si tu vyměňujeme zkušenosti. Mimochodem, jak víš, že Peto je pro mne cizí osoba a já pro něho? ;-\ Přemýšlej trochu ZZajíčku :-) A doplň vzdělání...
25. 4. 2006 19:48
Re: RÜSSELHEIMSKÝ PÁS CUDNOSTI
Já Opel nekritizuji, abys mě dobře chápal... mě naopak mrzí, že poledních pár let nepřikládal do kotle... jo, Astru začínám pozvolna oceňovat...