Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Špionážní fotky: Škoda Octavia III poprvé přistižena při testování

Diskuze (159)
Nová generace Škody Octavia dokončuje testování, oficiálně se odhalí v prosinci. Fotograf zastihl prototyp na německém Nürburgringu.

Škoda Auto dokázala tajit prototypy třetí generace Octavie velmi dlouho. Až dva měsíce před oficiálním odhalením se podařilo špionážním fotografům ulovit maskovaný prototyp. Automobilka jim sama pomohla – vyrazila testovat na slavný Nürburgring.

Náročný okruh na západě Německa je oblíbenou destinací testovacích týmů. Povrch rozmanité kvality a velký sklon trati představují extrémní zátěž, která násobně překonává nasazení v běžném provozu. Testovací program se proto může úměrně tomu zkrátit. Pro Škodu tento postup není novinkou, na Nordschleife, tedy Severní smyčce Nürburgringu, se zkoušel už Rapid.

Do konce roku Octavia III odhodí maskování, liftback totiž Škoda plánuje představit ještě před Vánocemi. Během roku 2013 pak doplní všechny odvozené varianty: kombi, rychlé RS a zvýšenou Octavii Scout.

Nová generace dostane zcela novou techniku MQB, která přinese i nové motory. Více se dočtete v článku Škoda Octavia III: Současný motor 1,2 TSI z nabídky zmizí.

Psali jsme: Octavia III přijde na konci roku s technikou VW Golf


Diskuze (159)
11. 10. 2012 22:23
ještě je čas
J.Kabaň řekl, že mezi oktavkou a rapidem bude viditelný rozdíl, tak snad to tak i bude. ;-)
11. 10. 2012 18:14
Design
Jako u předchozí generace, opět velrybí převisy. Co vozu určitě pomůže jsou ostřejší hrany a z toho celkový výraz -alespoň soudě dle designu kol která se právě vzorují - všechny mají hodně výrazné hrany. Zajímavostí jsou testy matné černé - tipuji je pro RS a perleťovou bílou na karosérii. Moc povedené!
11. 10. 2012 12:53
Re: ???
Snazis sa z toho vyvliect a uz splietas somariny. Ale z toho sa nedostanes >:D
Avatar - kari.laz
11. 10. 2012 09:28
Re: Bude mať aj nová Octavia Twindoor?
Ideáně, kdyby to bylo alespoň za příplatek. Já mám sedan a na velikost kufru si stěžovat nemůžu, ale kolikrát by se fakt hodilo to otevřít celé, jako u liftu.
Avatar - kari.laz
11. 10. 2012 09:25
Re: DPF
Já to samé. Ale zae je to francouz a výfuk mám schovaný pod nárazníkem, takže to je asi kvůli tomu, aby to nefoukalo na nárazník zevnitř.