Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: velké kupé Audi A5 je na světě

Ondřej Láník
Diskuze (82)
Mluví se něm už dlouho, ale teď už je alespoň o něco poodkryta rouška tajemna. Nové kupé Audi A5 bude konzervativnější, ale hlavně větší než model TT. Proti konkurenčním Mercedesům CLK a BMW řady 3 nabídne prostornou karoserii.

Místem prvního kontaktu byl, jako už mnohokrát, slavný německý okruh Nürburgring. Tentokrát bylo mlhavé a deštivé počasí, tedy přesně to co přeje značkou Audi propagovanému pohonu všech kol. Ochranka snad také věřila v menší zájem přihlížejících, ale nakonec fotografie prototypů krátce po expozici obletěly svět.

Klasicky střižená tříprostorová karoserie se v některých detailech odvolává na koncept Nuvolari, přestavený na jaře roku 2003. Jak jsme viděli na příkladu Audi R8, nemusí být tato cesta pro zajímavá stylistická řešení katastrofální. Design ale tentokrát nebude vybočovat z řady. Velké kupé se bude zaměřovat přeci jen na majetnější klienty, kterým je TT už příliš malé nebo snad až moc výstřední. Konkurence přitom podobně koncipované dvoudveřové vozy na bázi BMW 5 nebo Mercedesu E nenabízí.

Vedle uzavřené karoserie je v plánu také velký kabriolet s látkovou střechou, na začátek lze počítat se dvěma šestiválcovými motory: 3,2 V6 FSI (184 kW) a 3.0 V6 TDI (171 kW).

Audi A5 bude představeno na konci roku 2007.

Ondřej Láník
Diskuze (82)
Avatar - donPedro
26. 10. 2006 18:00
Matrjoška MSX
Tož jak vtipně a přesně napsal Skyline1 aneb Audi svůj současný dyzajnový stín ani tímto modelem nepřekročí. A zkratka MSX - viz debata pod A-TT (aneb znalci vědí). Méďa ani Báwo si myslím se moc téhle konkurence báti nemusí.
26. 10. 2006 17:44
Dočetl jsem až sem
a vzhledem k hojnému výskytu mozkových kastrátů fórum bez příspěvku opět znechucen opouštím. :no: :no: :no:
26. 10. 2006 16:13
Re: OT dotaz:
něco jako komplex méněcenosti ;-)
Avatar - Dinar
26. 10. 2006 14:30
Re: zvědavost
Tak to nečti a máš klid. ;-)
Avatar - Dinar
26. 10. 2006 14:12
Re: zvědavost
Tak květnatě (viz. níže) to umí popsat jen Clarkson >:D , ale v podstatě tam má všechno. Pokud jde o ten Autobild, pak to moc nechápu. Zvlášť ta vyjádření o komfortu jsou úsměvná. M5 není extra pohodlný kočár, já s ní měl jen trochu času, které jsem pochopitelně netrávil na městské dlažbě, ale ve srovnání s ní je S6, co do komfortu podvozku, kostitřas. :no: ;-)