Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy video: Crossover Infiniti QX30 zachycen při testování v Německu

David Bureš
Diskuze (2)
Chystaný crossover z dílny značky Infiniti použije techniku Mercedes-Benzu GLA, postaven bude na platformě MFA.

Infiniti se chystá na vstup do segmentu kompaktních crossoverů, když pracuje na modelu nazvaném QX30. Zamaskovaný prototyp automobilu byl zachycen během testování v německých horách, kde jezdil až překvapivě pomalu.

Chystaný crossover svým designem naváže na stejnojmenný koncept QX30, který automobilka poprvé prezentovala na letošním ženevském autosalonu. Svým vzhledem bude mít blízko také plánovanému kompaktnímu hatchbacku Q30.

Automobil má být zaměřen především na jízdu ve městě. Letošní koncept se ale chlubil slušnou světlou výškou činící 192 milimetrů, což naznačuje, že by se sériové auto nemuselo zaleknout ani lehčího terénu.

Infiniti QX30 vzniká v rámci spolupráce mezi aliancí Renault-Nissan a koncernem Daimler. Auto japonské luxusní značky totiž použije platformu MFA s pohonem předních kol, která je dílem Mercedesu. QX30 tak bude sdílet techniku s Mercedesem GLA a dalšími kompakty s trojcípou hvězdou na přídi. Platformu MFA využije i Infiniti Q30.

Sériová výroba QX30 začne podle plánů Infiniti ještě v letošním roce, o produkci se postará britský závod Sunderland, který dosud vyrábí výhradně modely značky Nissan. Stejná továrna bude vyrábět též hatchback Q30. Kvůli výrobě dvou modelů od Infiniti byl britský závod Nissanu významně rozšířen, vznikla zde nová karosárna a nová montážní linka.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - honza84
20. 7. 2015 21:36
potkal jsem
celou době mě vrtalo hlavou co to je. Tipnul jsem správně aspoň že to bylo infinity :-! :yes:
Avatar - pelikoš
18. 7. 2015 10:45
ano
Q30/QX30 , už se těším na představení...