Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy video: Jaguar F-Type na Nürburgringu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Jízdní testy nového sportovního Jaguaru jsou v plném proudu a krátké video nabízí především zvuk dvoumístného roadsteru.

První informace k novému modelu F-Type byly zveřejněny v dubnu letošního roku. Na přelomu června a července se prototyp připravovaného roadsteru poprvé představil v akci na trati Festival of Speed v anglickém Goodwoodu.

V současnosti probíhají jízdní testy, z nichž pochází i krátké video maskované novinky, které sice odhaluje její zvukový projev, ale nelze podle něj určit zda se jedná o nový třílitrový vidlicový šestiválec, který bude k dispozici ve dvou výkonových variantách s 250 kW a 280 kW.

Pod kapotou prototypu, prohánějícího se po Nürburgringu, může ovšem pracovat i pětilitrový vidlicový osmiválec, který má být vrcholnou motorizací. Jaguar v jeho případě uvádí, že se bude jednat o novou variantu stávající jednotky. Ta dnes v různých verzích dosahuje výkonu 375 až 404 kW.

Motory budou kombinovány s osmistupňovou převodovkou, poháněna budou zadní kola. Ve výbavě nebude chybět start-stop systém.

Jaguar F-Type bude oficiálně představen 27. září ve verzi s plátěnou střechou na autosalonu v Paříži. Novinka svými křivkami naváže na koncept C-X16, který měl uzavřenou karoserii a stane se s velkou pravděpodobností základem i pro design F-Type Coupé.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Pekelná Micinka
27. 8. 2012 14:39
Re: Těžko
Určitě V6. ;-)
Avatar - Dinar
27. 8. 2012 14:00
Těžko
určit motor, já bych si tipnul V6, na V8 mi to přišlo moc vysoko. Každopádně na tohle auto se moc těším, bmw a MB udělali ze svých roadsterů gétéčka, nemají boxsteru co postavit, tohle by mohla být odpověď. Mrštný roadster s V6 do 1,5 mil s kočkou ve znaku... :-) :yes: