Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki a VW: Japonci nejsou spokojení s podobou partnerství

Diskuze (80)
Spojenectví Suzuki a VW začíná skřípat. Japonci prohlašují, že si takto alianci s německým gigantem nepředstavovali.

Podle informací z japonského tisku a ze zpráv agentury Reuters nepanuje v nejvyšším vedení automobilky Suzuki nadšení z vývoje strategického partnerství s Volkswagenem. Německý koncern má prý jiné úmysly, než jaká byla původní dohoda.

Spojenectví firem Suzuki a Volkswagen odstartovalo na konci roku 2009. VW měl díky němu získat přístup k know-how v oblasti malých automobilů a terénních vozů. Dalším pozitivem pro Němce je, že Suzuki ovládá víc než polovinu indického trhu s novými auty a patří k předním výrobcům motocyklů.

Suzuki mělo výměnou získat přístup k technologiím, jejichž samostatný vývoj by byl pro menší automobilku finančně neúnosný. Jednat se mělo zejména o hybridní pohony, moderní elektronickou výbavu, ale také dieselové motory.

Původně bylo dohodnuto, že Volkswagen získá 19,9 % akcií Suzuki a Japonci nakoupí podíl ve VW s odpovídající tržní hodnotou. Automobilky měly zůstat samostatné a úzce spolupracovat na vývoji.

Spokojenost manažerů v zámoří je ale čím dál menší. Ani po dvou letech prý Suzuki s Volkswagenem nerozjelo žádný společný vývojový projekt. Místo toho v Japonsku cítí tlak na začlenění Suzuki do koncernu VW Group.

Japonci své zklamání řeší veřejnou deklarací záměru spolupracovat s širokým okruhem partnerů. Z tohoto přístupu vychází mimo jiné nedávné oznámení, že nový model Suzuki dostane turbodiesel 1,6 l od Fiatu. Kdy a zda vůbec se začnou vyrábět Suzuki s motory TDI zatím není jisté.

Diskuze (80)
9. 8. 2011 15:00
Re: "partneri"
Asi ti v tý tvý makovici hodně hučí, ale ještě není pozdě, pořád to vnímáš....jinak zaostalost FIATu je jasná jako facka, psal jsme to tady mnohokrát - od slabého portfolia motorů zcela průměrné kvality (jásot na onou fantastickou 0,9 dvouválcem je obvzlášť povedený...), převodovky, alternativní pohony, portfolio vlastních aut - prd víš podle všeho ty, stačí si prohlédnout stránky dovozce FIAT a porovnat je s tím co nabízí třeba ono Suzuki, o větších plnoformátových automobilkách ani nemluvě a nemusím brát hned v úvahu tebou a některými dalšími s tebou tak mentálně spřízněnými nenáviděný VW (samotný). Tak si to vem - 500, zastaralá Panda (jedna kastle), zastaralé Punto (tří a pětidvířko), zastralé Bravo (jedna kastle), Croma (jedna kastle), přeznačkované Sedici (SX4 je obchodně mnohem úspěšnější, Linea (jedna kastle) a co dál? Přeznačkovaný Freemont (cizí peří)? Motory? Halasné názvy - obyčejné a průměrné benzínové turby a common raily a k tomu jako velká bomba přestavba na plyny (jak honosně to zní - CNG a LPG...). Co třeba SUV, řada ve střední, automaty na úrovni DSG, pomocné a ochranné systémy (stačí se podívta, jak je v tomto směru vybavený nový Focus nebo i C4). A co elektrika nebo hybridní pohony? Nic, co?

Kecy, kecy, kecy, Enzo, na víc nemáš. Tupec tvého ražení si ani nedovede představit, jak podobnými výlevy nahraje nekomu, kdo si věci umí najít a porovnat. A hlavně nezapomeň na smajlíka, to ti dodá váhy. Ale jenom tak u tebe samýho a tobě podobnejm exotům....
21. 7. 2011 11:19
Re: Kdo zná ...
Jen krátce, za dobu, co jsem změnil svůj zaměstnanecký poměr, jsem se naučil jednu věc, pokud nemáš ostré lokty, tak tě ostatní převálcují a ušlapou.

Je pěkné, jak tady píšeš o tom, že máš informce - zprostředkované - , ale to je pořád houby. Asi jako tak, když mi budeš tvrdit, že pícháš každej den jinou, ale skutečnost bude ta, že si o tom leda někde přečteš či uslyšíš.
Dokud to nevyzkoušíš na vlastní kůži, tak víš pořád houby, a mysli si co chceš, tak najivní jako ty, jsem byl taky. ;-)

PS: No jo, teď jsem se ti kouknul do profilu, máš pětadvacet, takže tě chápu, to jsem ještě chodil do školy a měl hlavu plnou ideálů.
21. 7. 2011 11:12
Re: "partneri"
Diskuze s tebou cenu nemá, to ti tu už ale určitě napsalo víc lidí.
Nedovedeš se na problém podívat z patra, řešíš nepodstatné maličkocti, které na celek nemají vliv.
Asi se chceš víc hádat než diskutovat, takže si na to najdi někoho jinýho. ;-)
Avatar - ryman
21. 7. 2011 02:07
Re: Kdo zná ...
to, že mám na věc trochu odlišný názor neznamená, že o věci zhola nic nevím.. to spíš ty nevíš zhola nic o tom co vím a jaké jsou moje zkušenosti, takže se těmto závěrům pro příště vyhni..
znovu připomínám, že své příspěvky jsem myslel více v obecné než konkrétní rovině.. neboj taky mám s českým pp zkušenosti, byť zprostředkované (rozuměj nejsem podnikatelem), ale z dost blízkého okolí, že jsou téměř jak vlastní, takže si rozhodně iluze nedělám. přesto s tvým přirovnáním s kupkou sena nemůžu souhlasit. taky nečekej, že budu daný stav legitimizovat či schvalovat, i když jde o každodenní realitu (a nejspíš celospolečenský trend).. tím, že klesneš na stejnou (ne)úroveň tomu moc nepomůžeš..
20. 7. 2011 23:47
Re: "partneri"
Jde vidět jen to, že více nemá v diskuzi s tebou cenu.... Diskuze bude mít takovou úroven s jakou do ní budes pristupovat...