Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sbírka Hot Wheels za 25 milionů: Kolik stojí nejdražší kousek?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Sbírání skutečných automobilů patří mezi koníčky, které jsou náročné na finance i prostor, ale řešením jsou již desítky let jejich modely. Ty jsou levnější a zaberou méně místa, i když někdy se sběrateli jeho vášeň vymkne z rukou.

Začátky většiny sběratelů modelů jsem většinou velmi podobné a představuje jen pár autíček na poličce, ale pokud se v nich vášeň pro tento koníček probudí naplno, pak to končí většinou stovkami a tisící malých automobilů, jimž je vyčleněn jejich vlastní pokoj, který se nakonec stává malou svatyní pro svého majitele.

Své o tom rozhodně ví Bruce Pascal, který patří k největším a zároveň nejslavnějším sběratelům autíček Hot Wheels, jichž vlastní více než 3500 exemplářů a stojí i za vydáním knihy o jejich prototypech.

V jeho sbírce samozřejmě nechybí ani vzácné kousky a k těm nejvzácnějším patří na první pohled relativně obyčejný Volkswagen Bus v růžové barvě s dvojicí surfovacích prken v zadním okně. Tento model z poloviny sedmdesátých let má v současnosti hodnotu okolo 150.000 amerických dolarů a hodnota kompletní sbírky má přesahovat jeden milion amerických dolarů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Pekelná Micinka
17. 11. 2016 14:40
King of the... 1:75
Zrovna včera jsem koukal na video o tomhle chlapíkovi. Tolik krásných red line -ů to by se mi taky líbilo.
Avatar - Pekelná Micinka
17. 11. 2016 14:39
King of the... 1:75