Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hot Wheels a Magnus Walker uvádějí modely Porsche

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Známý obdivovatel a sběratel vzduchem chlazených devětsetjedenáctek stojí za sérií maličkých modelů klasických i moderních Porsche s motorem vzadu.

Mattel se pro návrh nových barevných mutací pro modely Hot Wheels v měřítku 1:64 spojil se slavným sběratelem Porsche Magnusem Walkerem.

Speciální edice Outlaw obsahuje celkem pětici autíček. Na poličku si tak můžeme zaparkovat dvě Porsche 356, závodní 935, odpovídající svými liniemi typu 935/78 přezdívanému Moby Dick, dále je zde vzduchem chlazené kupé 911 generace 964 a aktuální 911 GT3 RS.

Magnus Walker se při návrhu nových kabátků pro tato malá Porsche pouze inspiroval vozy ze své vlastní sbírky. To ostatně nejlépe demonstruje moderní 911 GT3 RS, které nese barvy sběratelova vzduchem chlazeného oblíbence z roku 1971.

Mattel zařadil dvojici modelů 356 do standardní kolekce Hot Wheels Basic, zatímco zbývající tři vozy míří mezi Hot Wheels Premium. Cena prvních dvou má tedy být 1,09 amerického dolaru (zhruba 26 Kč), zatímco zbývající tři přijdou na 4 americké dolary (okolo 96 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)