Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra dodá hasičům na Slovensku vozy za 600 milionů korun

redakce AUTO.CZ
Diskuze (46)
Firma minulý týden podepsala závaznou objednávku na dodání 166 vozů za 600 milionů korun slovenským hasičům.

Kopřivnická automobilka Tatra se pro výběrové řízení spojila se slovenským výrobcem speciálních nástaveb. Kontrakt je naplánován na dva roky, letos výrobce na Slovensko dodá stovku hasičských vozů. V Česku se podle deníku vozový park hasičů loni rozrostl o stovku tatrovek.

Automobilka Tatra se poté, co ji loni koupili čeští podnikatelé Jaroslav Strnad a René Matera, snaží proniknout nebo vrátit i na další trhy. Pracuje třeba na zahájení dodávek pro indickou armádu a dokončuje montážní linku v Saúdské Arábii. Tam letos automobilka podle Ruska dodá dvě stě vozidel a sto dalších rozložených, která budou smontována na místě. Montážní závod by Tatra ráda zřídila také v Číně, vyplývá z Ruskova vyjádření pro E15.

Místo na trhu vidí Rusek pro agrotahač tatraktor. Tatra by s ním chtěla oslovit zemědělce nejen v Česku a na Slovensku, ale i ve Francii, Polsku nebo Srbsku. Ročně by se mohlo prodat sto až 150 tatraktorů, z toho 30 až 50 v Česku, řekl Rusek.

Podnikatelé Strnad a Matera automobilku v loňském roce získali v dražbě, kam se dostala kvůli dluhům. Tatra loni vyrobila 763 kompletních vozidel, což bylo nejvíce od roku 2008. Podle předběžných čísel loni utržila 2,99 miliardy korun, pracuje v ní zhruba 900 lidí a dalších asi 600 v dceřiných společnostech.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (46)
2. 6. 2014 15:33
Re: chudaci slovenski hasici
S tym vyhovujucim riesenim s Tebou suhlasim. Len ma stve, ze kym vypele krajiny davaju hasicom spickove riesenia a technologie, nasi sa musia uspokojit s vyhovujucim. To si myslim, ze je v pripade ochrany ludskych zivotov proste chyba.
2. 6. 2014 12:56
Re: Gratulace Tatře
Kvalita repasu je nepriamo umerna vyske uplatku. Das malo, musis urobit kvalitnu, lebo ta kontroluju. Das vela staci to pretriet inou farbou a este ta aj pochvalia.
2. 6. 2014 12:54
Re: chudaci slovenski hasici
To, ze Ti to nedava zmysel, este nic neznamena. Neboj, to sa Ti v zivote este par krat stane. A keby si sa trochu vyznal, vedel by si, ze Panther je len jeden model. Vyrabaju toho podstatne viac. A ver mi na technologie Rosenbaueru musi aj Policka aj Koprivnice este poriadne dorast. Nie je to myslene negativne.
2. 6. 2014 12:49
Re: chudaci slovenski hasici
Vela veci si nepochopil. A prosim neurazaj ma, tiez Ti nijak nenadavam. Rakusko Uhorsko som pouzil preto, lebo pokryveny charakter sa netyka len Slovenska, ale uspesne prekracuje hranice. Z vlastnej skusenosti viem, ze krajiny byvaleho Rakusko Uhorska maju v mnohom spolocnu mentalitu, tak ako severania a juh europy. Zvysok sveta tak dobre nepoznam. Inak pripadas mi, ze si radsej kupis SK vyrobok bez ohladu na kvalitu.A to je presne ten druh naivity, na ktorom sa tu dnes super zaraba ;)
Avatar - Barrichello
2. 6. 2014 09:50
Re: Gratulace Tatře
Za výrobce nástavby nese odpovědnost výrobce nsátavby a az to že netklakují brzdy zřejmě ten expert, co prováděl repasi.

S tlakováním brzd jinak tatry problémy nemaj, někdo to špatně udělal no. Reaopse asi ej na papíře s tučnou fakturou, realita se bude blížit tomu, že to antřeli barvou aby to vypadalo nově, vid