Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra posílá T 815-7 do Mexika

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Ve druhé polovině listopadu dochází k realizaci dodávky šestnácti nákladních vozidel značky Tatra do Mexika.

Společnost Tatra Trucks uspěla ve výběrovém řízení na dodání vozidel pro státní organizace zabývající se bojem s povodněmi. Hodnota kontraktu, který je první referenční zakázkou kopřivnické automobilky v Mexiku, přesahuje 73 milionů korun.

Tatra v soutěži uspěla především díky jízdním vlastnostem a schopnostem v terénních podmínkách i výrazně vyšší nosnosti vozidel mimo silnice ve srovnání s konkurencí. Například schopnost vozidel brodit až do výše 1620 mm při zvýšené poloze pérování nenabízel žádný z konkurentů.

Do Mexika dodá kopřivnická automobilka celkem šestnáct stejných podvozků T 815-7 s konfigurací náprav 4x4, vzduchem chlazenými motory a převodovkami Tatra. Rozdíly mezi těmito vozidly budou představovat pouze jejich nástavby.

První čtveřice vozidel určená pro přepravu vodních čerpadel a jiných zařízení potřebných v oblastech postižených povodněmi je vybavena valníkovou plošinou a hydraulickou rukou.

Dalších dvanáct vozidel pak bude mít napevno nainstalovanou nástavbu v podobě velkokapacitního čerpadla, k jejíž montáži dojde přímo v Mexiku před předáním zákazníkovi.

Výběrové řízení na dodávku vozidel pro boj s povodněmi vypsala státní organizace Conagua, jejíž původní vozy již nedokázaly vyhovět stále rostoucím nárokům souvisejícím s rozvojem mexické infrastruktury a častými sesuvy půdy při povodních.

S ohledem na rozlohu Mexika očekává kopřivnická automobilka po splnění této zakázky další objednávky vozidel. Na základě dobrých referencí by pak chtělo vedení společnosti Tatra Trucks oslovit potenciální klienty z dalších sektorů, např. těžařství, stavebnictví či zemědělství.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Avatar - T613
20. 11. 2014 16:45
Re: pěkný
věděl, ale to bylo asi tak jediné co s tím mohl dělat. Adams byl jen jeden z majitelů. A o nějaké snaze odvézt výroby do USA nic nevím (krom kompletace v rámci ATC). V Indii se Tatry lidenčně vyráběly, respektive kompletovaly.
Avatar - Bubáq
20. 11. 2014 13:03
Re: pěkný
Nelze ale popřít, že o odsávání peněz z fabriky přes Anglii do Indie Ronald velmi dobře věděl. Tomu odpovídala i snaha zrušit výrobu v Kopřivnici a odvézt jí do Indie nebo do usa, už jim bylo jasné, že tak zdecimovaný podnik nebude nikdo bránit!
Možná se to i stane, ale já doufám, že noví majitelé mají slušnější úmysly, než předchozí tři apoštolové kapitalismu s nelidskou tváří....
Avatar - Barrichello
20. 11. 2014 12:13
Všichni sou už v Mexiku
tak at se tam Tatře daří :yes: :yes:
Avatar - T613
20. 11. 2014 11:36
Re: pěkný
koukám, že pán je odborník.. onen škodič Tatry nebyl Adams, ale další z majitelů Tatry - Ind Ravinder Kumar Rish
Avatar - Ada je zase tady
20. 11. 2014 11:20
Re: pěkný
Stačilo se zbavit amerického managementu a jde to... :yes: