Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla chce konkurovat BMW 3, auto bude vyvíjet v Evropě

Michal Fokt
Diskuze (68)
Americký výrobce luxusních elektromobilů chce vstoupit do prémiové střední třídy, v zaměřovači je zejména trojkové BMW.

Tesle se už podařilo zabydlet ve vyšší střední třídě s vozem Model S a je známo, že dalším plánovaným vozem bude velké luxusní SUV. Ačkoli se hovořilo také o návratu sportovního modelu do nabídky, tento projekt zjevně nemá u automobilky, specializované na elektromobily, prioritu, ještě dříve se totiž na trhu objeví sedan střední třídy.

Tesla má v plánu konkurovat BMW řady 3 a dalším prémiovým značkám v této kategorii opět s plně elektrickým modelem a to v roce 2017. Chystaný vůz se začne vyvíjet už koncem letošního roku, bude "o 20 % menší a za poloviční cenu, než Model S", říká šéf Tesly Elon Musk, což by znamenalo základní cenu někde kolem 900 tisíc korun.

Ještě zajímavější je, že Tesla "velmi vážně zvažuje" otevření evropského výzkumného a vývojového centra ve Velké Británii, které by zaměstnalo "stovky lidí". Nemělo by se přitom jednat jen o místo, kde budou existující auta "laděna" potřebám evropských zákazníků, ale o plnohodnotné R&D na úrovni toho kalifornského.

A ještě jednu perličku má na nás Musk nachystánu. Obojživelný Lotus Esprit z bondovky Špion, který mě miloval, jenž Musk před časem vydražil, není jen milionářskou manýrou. Již při jeho pořízení (asi) žertoval, že ho zprovozní a předělá na elektřinu a nyní sdělil, že má v plánu skutečně postavit obojživelníka s využitím techniky Modelu S. Půjde sice o okrajový projekt, nicméně by se měl skutečně vyrábět, byť v sérii, čítající pár kusů.

Michal Fokt
Diskuze (68)
Avatar - Francuz
13. 6. 2014 15:46
Re: klaudius
LOOL :-)
Avatar - Francuz
13. 6. 2014 15:43
Re: Dnes som jazdil na tesle
:yes: :yes:
Avatar - Francuz
13. 6. 2014 15:38
Re: Tesla
Na zaklade tvojho rozboru, a za pouzivanie baterii v mobile, aute, v dialkovom ovladani atd, ziadam pre teba najvyssi trest smrti. Ty ekoterorista >:D
13. 6. 2014 13:53
Re: Tesla
oni se mu zachvilku ty Korejske kary zhnusej, pac zrovna Jizni Korea je misto kde odsratoval prvni OLEV projekt pro osobni dopravu a jsou tam s elektrifikaci pro OLEV nejdal, co pak bude delat za par desitek let az mu prestanou korejci ty bezny kary vyrabet a bude to mit vsecko elektromotor >:D
Avatar - bigsoul
11. 6. 2014 08:07
Re: Tesla
Ano a vyroba nafty benzínu či výroba olejov prostredie nezaťažuje? Tvoje primítyvne bludy čítať je fakt úžas a ver, že elektromobij je budúcnosť, len tvoja korejská hlavička to nestrebe!