Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota chystá SUV menší než RAV4

David Bureš
Diskuze (4)
Plánované SUV bude mít podobné rozměry jako Daihatsu Terios. Pod jeho kapotou budou zřejmě pracovat turbodiesely od BMW.

Segment malých SUV se zaplňuje, zákazníci o tento druh automobilů mají velký zájem. Do populárního segmentu chce zamířit také Toyota. SUV menší než dnešní RAV4 má v nabídce značky nahradit nepříliš úspěšný crossover Urban Cruiser.

„Je to trh pro všechny hráče. A Toyota se zajímá o jakýkoliv segment, který roste,“ řekl na adresu chystaného SUV serveru CarAdvice Mark Dobson, ředitel produktového plánování australské divize Toyoty.

Dobson tím připomíná, že do segmentu malých SUV míří čím dál více značek. Opelu Mokka nebo Renaultu Captur bude chtít konkurovat Honda Vezel (již prodávaná v Japonsku) nebo chystané modely od jihokorejského dua Hyundai a Kia.

Nový automobil by podle Dobsona mohl být představen již během následujících 12 měsíců. V portfoliu značky se zařadí pod model RAV4, velikostně na tom bude podobně jako Daihatsu Terios. Toto SUV se na vybraných trzích prodává jako Toyota Rush.

Co se týče nabídky motorů, Toyota jistě využije svého partnerství s BMW, v rámci kterého může použít mnichovské vznětové agregáty. Prvním výsledkem této spolupráce je MPV Verso s motorem 1.6 D-4D, tento motor (interní označení N47D16) od BMW použijí také Auris nebo RAV4. Jednotka by se jistě hodila i pro plánované SUV.

Viceprezident vývoje a výzkumu evropské divize Toyoty Gerald Killmann britskému Auto Expressu potvrdil, že dohoda počítá se sdílením několika platforem. Hovoří se tak o možném využití dvoulitrových jednotek z Mnichova.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - dolfi
28. 2. 2014 20:29
Design jak z Indie
>:D
21. 2. 2014 06:34
Re: Proč ne Terios?


Toyota u nás Terios prodávala a servisuje ho, byť třeba ne zcela viditelně a oficialně .Toyota Dajbych Plzeň i Praha ho měl leta v nabídce, pražský dealer toyoty pod Homolkou /dnes je to Dajbych / před lety Teriose taky prodávala, soused to má v automatu k Landcruiseru a je spokojen
Terios je /byl / cenově strašně drahý a tím neprodejný k 600tis ,-na relativně malé auto i když plně vybavené esp,trc ,atd ...Jinak je to poctivě "po staru" udělaný tereňák, s trvalým 4x4,pevnou zadní osou a závěrem mezinápravového dif,pro menší rodinu, jako druhé auto, do hor + středního terenu ideal ,jen redukce chyběla, ale motor 1.5 výkon i spotřeba OK žádnej závoďák ale spotřeba do 9L , výbava,i bezpečnost ,hlavně držák, ... Pravda jízdní vlastnosti podobné staré Vitaře ,pravda lepší o trvalý náhon všech 4 ,ale prostě pevná zadní osa , auto pro člověka, který ví co a proč si kupuje,žádná masovka..
kéž by ho oživili s novou zadní osou, trošku rozšířit....jenže aby to bylo prodejné musí se to zlevnit, tzn žádný trvalý náhon ,jen přiřaditelnej,atd....
20. 2. 2014 14:06
Proč ne Terios?
Spíš nechápu proč tady Toyota rovnou neprodává Terios??? A taky by mohli z Yarise udělat kombíka, něco jako Honda Jazz ... a ještě přidat 4x4 :-)
Avatar - 3_diamanty
20. 2. 2014 13:56
mensie nez RAVka?
taketo auto toyota uz davno mala a mozno by sa stacilo vratit do minulosti a uvedomit si ze nemusime kazde auto v novej generaci predlzovat o 10-15cm - ano hadate spravne... mensie auto od sucasnej RAVKy bolo v minlosti prave toto [odkaz] co nie je nic ine ako samotna RAVka ;-)

schvalne uhadne niekto o kolko vyrastla za 20 rokov RAVka? skuste si tipnut ;-) ... ak by to slo takymto tempom dalej tak RAVka o 20 rokov rozmerovo prerastie dnesny range rover >:D