Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Indonésii nařídili ženám jak mají sedět na motorce

Michal Fokt
Diskuze (21)
Právo šaría promluvilo v indonéské provincii do pravidel silničního provozu. Dosavadní styl obkročmo je prý nemorální a proti islámským hodnotám. Jestlipak se bude i kamenovat?

Provincie Aceh je jedinou na indonéském souostroví, které přijalo před několika lety oficiálně islámské náboženské právo šaría, podle kterého se teď musí řídit více než 4,5 milionu lidí. A jak už jsme si v případě islámských zvyklostí stačili všimnout, přináší celou řadu pro západní kulturu poněkud neobvyklých pravidel chování, zasahující do všech oblastí života.

Pravidla silničního provozu očividně nevyjímaje. V Acehu tedy bylo ženám zakázáno sedět na motorce obkročmo za mužem. Odporuje to prý islámských hodnotám a poškozuje to morálku a zvyklosti lidí, žijících podle pravidel islámu. Pokud tedy dělá žena spolujezdce muži, musí sedět s oběma nohama na jedné straně stroje, tedy stejně, jako dámy v Evropě před třemi stovkami let na koních. Jen takhle prý "vypadá žena jako žena".

Zajímavé ovšem je, že pokud žena řídí motorku sama (pokud je jí to vůbec dovoleno), může sedět normálně. Jaká jsou pravidla v případě, že na motorce sedí dvě ženy, není momentálně zcela jisté, pokud ale máme mezi čtenáři experty i na šaríu, budeme určitě vděční za upřesnění.

Michal Fokt
Diskuze (21)
9. 1. 2013 15:15
Re: Ve Francii
Tak Berlín má namířeno stát se třetí největší tureckou metropolí. A ve Francii mají muslimové zhruba 4,5x vyšší porodnost než původní obyvatelé. Zatímco běžná populace pomalu vymírá (průměr méně než dvě děti na ženu), přistěhovalci se neskutečně množí.
9. 1. 2013 15:07
Re: Islám je fakt hrůza,
Většina samozvaných ateistů budou ve skutečnosti spíš agnostici.
9. 1. 2013 15:05
Re: Islám je fakt hrůza,
Právě oddělení státu a církve je jeden ze zásadních (a definujících) rozdílů mezi "západem" a "východem".
8. 1. 2013 00:56
Ve Francii
je pokud vím oficiálně už 20% muslimských přistěhovalců, navíc solidně nepřizpůsobivých. S jejich porodností jich je tam do pár let polovina obyvatel muslimská a to se vsadím, že potom zavedou zcela v souladu s demokratickými principy šariu i tam. Bude pro většina obyvatel? Tak potom je to přece demokratické a v pořádku! ;-\
Avatar - Otrava
7. 1. 2013 23:46
Re: Letopočet
Pf! Díky za připomení. Článek jsem prolétl v rychlosti a nějak se zamyslel a úplně mi vypadlo do jaký končin byl situován. Nicméně, vše zmíněné platí podobnou měrou i pro Indonésii.