Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V kauze Dieselgate je už téměř 40 obviněných. Na mále má i bývalý šéf koncernu VW

redakce AUTO.CZ
Diskuze (16)
Prokurátoři v Německu rozšířili vyšetřování emisního skandálu Volkswagenu a podezírají bývalého generálního ředitele, že o manipulacích s emisemi věděl dříve, než doposud tvrdil.

Prokuratura oznámila, že zvýšila počet obviněných v souvislosti se skandálem na 37 z dosavadních 21 a je mezi nimi i bývalý generální ředitel Martin Winterkorn, kterého podezírá z podvodu.

Winterkorna již prokuratura vyšetřuje kvůli podezření z manipulací na trhu, což podle agentury DPA souvisí s tím, že VW zřejmě příliš pozdě informovala finanční trhy o možných miliardových dopadech skandálu. Nově se vyšetřovatelé domnívají, že bývalý generální ředitel se o zmanipulovaném softwaru a jeho možných účincích dozvěděl dříve, než oficiálně tvrdí. Winterkorn z vedení koncernu odstoupil v září 2015 krátce poté, co se emisní skandál dostal na veřejnost.

Automobilka již dříve uvedla, že její správní rada nevěděla o manipulacích s emisemi do konce srpna 2015. Americké úřady o tom formálně informovala v září téhož roku. Winterkorn minulý týden při svém vystoupení před německými zákonodárci řekl, že o systematickém podvádění s emisemi u vozů s naftovými motory se nedozvěděl dříve, než automobilka podvody oficiálně přiznala.

V souvislosti s rozšířením vyšetřování podnikli kriminalisté další razie. Tento týden prohledali 28 objektů, především ve Wolfsburgu, Gifhornu a Braunschweigu.

Vodítkem pro nová obvinění pak byly především výslechy svědků a již dříve obviněných lidí, ale také vyhodnocení zabavených dat.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (16)
29. 1. 2017 08:34
Re: obvinit by meli taky vsechny ty
Napr. s ceduli "Zakaz vjezdu auto vyrobenych pred 2009" nemam zadny problem - ale vsech aut, dieselu i benzinu. Pri stari naseho vozoveho parku to bude opravdu pikantni. Az u nas budou nova auta stat realne 1/3 toho, co dnes, pripadne budeme mit 3 nasobne platy, nez dnes, tedy nase kupni sila bude na urovni zapadni Evropy, tak bude problem vyresen. Ale nemyslim si, ze by nam to v dohledne dobe hrozilo.
28. 1. 2017 19:21
Re: obvinit by meli taky vsechny ty
Aj keď to zrejme nepochopíš, skús po sebe prečítať posledný odstavec kde píšeš o jezdenkách. Mimochodom to sa týka aj teba >:D pán kolenovrt. Pri jazdenkách je tak nejako podstatná spľahlivosť a tá bola za poslednú dekádu u benzíňákov decentne povedané tragická (prvé pokusy s priamym vstrekom, šetrenie kde sa len dá, a tak). Asi preto ti odporúčajú dízel bez dpf (možný zdroj finančne nákladných problémov(, prípadne si prečítaj ten posledný test suv/tereňákov kde benzín nedoporučujú skrz zásadné závady a finančne drahé opravy. Ty nechápeš, nevadí, my ťa chápeme. Nikdy som okrem Áďu v diskusii nevidel niekoho, kto by cpal dízel do malého auta, zároveň len ty a jednoduchý hal cpete benzín za každú cenu do náklaďakov, veľkých SUV, ktoré nie každý používa len na vymetanie obchodných centier :-! :-! Pochopiť písaný text sa od teba neočakáva
28. 1. 2017 13:44
Re: 22 mld. USD
To cislo jsem nepocital, to vyslo v nekolika clancich jako celkova suma. Krome 4,8 mld je tam pokuta skoro 1 mld., dale kompenzace dealerum 1,8 mld., 8,8 mld. EUR znehodnoceni akcii vlastniku atd.
28. 1. 2017 12:30
Re: obvinit by meli taky vsechny ty
nahodou, ja se bavim cim dal vic
hlavne tim, jak dunihlavove kvici, protože uz jim zacina docházet, ze s tema svejma jedometama je brzo do většího města nepustej a kazdej slusnej clovek si před nima odplivne.

jedovatou kedlubnu vyhodim nebo vratim když se o tom dozvim, coz v takovym pripade solidni obchodnik svým zakaznikum nabidne a da na vedomi.
co udelat s jedovatym dyzlem když se o tom vi dlouhodobe, a rok a pul se to propira na verejnosti? podle tebe zavrit voci a neresit to, podobne jako se zakousnout do jedovaty kedlubny?
tak to dobrou chut, jenze tou jedovatou kedlubnou ohrozujes jen sam sebe, jedovatym dyzlem hlavne ty okolo.
a ti maj pravo na to poukazovat a bránit se.
nebo podle tebe mame drzet hubu a krok??

vsimnul sis, jak se zmenil pristup k dyzlum od redaktoru tady na acz? ještě nedavno by cpali dyzl i do tech nejmenších aut, dnes o tom ani neuvazuji a automaticky tam davaji benzin.
ještě nedavno jako ojety auta doporucovali radsi dyzl bez filtru nez s filtrem, dnes to uz nenapisou.
prijde doba, kdy nad naftakem budou ohrnovat nos i pani redaktori zde na acz.
a cim dřív si dunihlavove pripusti, ze naftak je mrtvej, tim spis je jednou nezaskoci cedule zakazu vjezdu naftaku do města.

ja tuhle osvetu delam i pro ne, i když mi za to nadavaji
Avatar - WinDiesel
28. 1. 2017 11:38
Re: 22 mld. USD
přeháníš - kompenzace mají dělat USD 4,8 mld a potom nějaké vícenáklady
22 mld byla nejvyšší odhadovaná palba ....