Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VDL Bus & Coach staví i policejní speciály

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost VDL Bus & Coach a vedle své široké palety autobusů pro městskou, meziměstskou a dálkovou dopravu nabízí i speciální přestavby lehkých užitkových vozidel podle potřeb policejních útvarů.

Společnost VDL Bus & Coach se věnuje vývoji, výrobě a prodeji široké řady vozidel. V současnosti jednu z jejích hlavních činností představují především autobusy.

V případě vozidel pro meziměstskou a dálkovou dopravu je její vlajkovou lodí patrový model FDD2, zastupující modelovou řadu Futura, do níž patří mimo jiné i modely FMD2-135 či FHD2-106. Vozidla určená pro městský provoz pak patří do rodiny pojmenované Citea.

Vedle těchto modelových řad pak společnost VDL Bus & Coach nabízí i minibusy a midibusy, jejichž základem jsou nejčastěji lehká užitková vozidla Volkswagen Crafter a Mercedes-Benz Sprinter, který se v loňském roce stal základem i pro VDL MidBasic Electric.

Vedle svých vlastních autobusů a úprav lehkých užitkových vozidel značek Volkswagen a Mercedes-Benz pak společnost VDL Bus & Coach nabízí i speciální vozidla pro policii, jejichž základem jsou podobně, jako v případě minibusů slouží modely Crafter a Sprinter.

VDL Bus & Coach dodává tato speciální vozidla v různých provedeních, jako jsou například mobilní velitelství a vozy pro přepravu pořádkových jednotek, přepravu vězňů, přepravu policejních psů, nebo vozidla pro zvláštní sledování a vyšetřovací týmy, jako je například služba pro zajišťování stop, služba pro vyšetřování nehod či ochrana životního prostředí.

Všechna lehká užitková vozidla pro policejní složky jsou kompletována dle přání zákazníka a v souladu se všemi bezpečnostními normami a normami kvality. Podle oficiální materiálů jsou u VDL Bus & Coach připraveni realizovat jakékoli provedení interiéru.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)