Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VDL Futura FHD2-106: Nové provedení s délkou 10,6 m

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost VDL Bus & Coach rozšiřuje svou modelovou řadu Futura o dvounápravový autokar FHD2-106 s celkovou délkou 10,6 m.

VDL Futura FHD2-106 je nejnovějším příspěvkem do rodiny autokarů pro meziměstskou i zájezdovou dopravu, jejíž aktuální generace byla uvedena v roce 2010 a neustále se vyvíjí, což dokazuje i dvoupatrový model Futura FDD2 představený v loňském roce.

Dvounápravový autobus podobně jako ostatní modely řady Futura využívá modulární konstrukci karoserie a sendvičových panelů, což ostatně dokazují moduly přídě i zádě, které model FHD2-106 sdílí se staršími zástupci řady.

Novinka má interiér se zcela rovnou podlahou a je určena především pro cestování menších skupin osob v co největším komfortu. Tomu má odpovídat výběr použitých materiálů čalounění sedadel i obložení stěn a jejich zpracování.

Maximální kapacita sedadel je 41/43 + 1 + 1, ale společnost VDL Bus & Coach je připravena uspokojit individuální požadavky zákazníků. Tomu odpovídá i možnost instalace kuchyňky a v nabídce nechybí multimediální systém či výkonná klimatizace. S ohledem na celkovou délku Futura FHD2-106 je k dispozici nadprůměrný objem zavazadlového prostoru s hodnotou 4,7 m3.

Výstavní premiéra modelu Futura FHD2-106 se podobně jako v případě elektrického minibusu VDL MidBasic Electric odehraje na letošním Mezinárodním veletrhu užitkových vozidel IAA v Hannoveru na konci září.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)